Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі

Полтава долучилася до Всеукраїнської акції “Мегамарш у вишиванках”. Сотні полтавців та гостей міста у вишиванках, із державними прапорами, національною символікою у руках, співаючи Державний гімн України, рушили від монумента Слави по заздалегідь запланованому маршруту. Спочатку колона пройшла вулицею Жовтневою до Білої альтанки, а дорогою назад “мегамаршівці” завітали до пам’ятника Тарасу Шевченку. Протягом усього шляху учасники акції співали українських пісень: народні та відомі хіти на слова Володимира Івасюка “Червона рута”, “Я піду в далекі гори”, композиції гуртів “Океан Ельзи” та “Скрябін”, а також декламували уривок із вірша Володимира Сосюри “Любіть Україну”.
– “Мегамарш у вишиванках” тим важливий, що він є природною акцією і проводиться не з ініціативи влади. Організаторами акції виступили інститути громадянського суспільства. Цього року вона стала вдвічі важливішою з огляду на російську агресію і спроби розколоти українську націю. Тому необхідно показати всьому світу, що Полтавщина є суто українською областю, тут не пройдуть жодні спроби нищення української національної ідентичності, сепаратистам не місце в нашому краї, – наголосив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олег Пустовгар.
Окрім Полтави, того дня у вишиванки вбралися сотні міст в Україні та в цілому світі.
– Українці мають давні звичаї, однак не менш цікавими і корисними є ті, що виникли нещодавно, і щорічний “Мегамарш у вишиванках” – саме такий. Сподіваємося, що ця традиція стане до вподоби мешканцям Полтави, – зазначив координатор заходу Роман Повзик.

Світлана БОРИСЕНКО
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.