Велоспорт – популярний вид туризму

У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбувся “круглий стіл” на тему “Проблеми розвитку спортивно-оздоровчого туризму та туристичних маршрутів із активним способом пересування у Полтавській області”. Учасники засідання – співробітники департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації, представники громадських організацій, підприємств туристичного спрямування, студенти – обговорювали розвиток активного відпочинку, зокрема велоспорту, ознайомилися із новими туристичними об’єктами та маршрутами області.
Заступник директора департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Лариса Оніщук розповіла про перспективи розвитку туристичної галузі. Вона зазначила, що на сьогодні велотуризм – це дуже популярний та недорогий активний спосіб відпочинку. Цього року вже розроблені працівниками громадських організацій веломаршрути, які представлені для обговорення на засіданні “круглого столу”.
Начальник відділу туризму і культурної спадщини управління культури Полтавського міськвиконкому Віталій Павлов ознайомив зі станом розвитку активного туризму в рамках реалізації програми “Полтава туристична”. Також він презентував проект “У музей – на велосипеді”.
На засіданні “круглого столу” представники громадських об’єднань презентували проекти з організації активного відпочинку, зокрема Полтавського району: “Веломандри рідним краєм”, “Мандруй Полтавським краєм”, “Територія здоров’я” та “Створення сільської туристичної агенції “Зелені хутори Рунівщини”. На обговорення також були винесені питання про загальні перспективи розвитку інших видів туризму.

Оксана БІЛЕНЬКА
Студентка факультету
філології та журналістики ПНПУ
ім. В.Г.Короленка

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.