Кременчук, культура, креатив…

У форматі фестивалю вуличного мистецтва у Кременчуці відбулися “Тьомкінські дні – дні європейської культури”. Нинішнього року ініціатори цього промоційного проекту вирішили створити атмосферу “єдиного міста” мовою мистецтва. Головними інструментами були творчі атракціони, флешмоби, виставки, вуличні музики, майстер-класи, вернісажі, які відбувалися майже одночасно на різних майданчиках центральної частини Кременчука. Таким чином упродовж кількох годин усіх гостей щиро вітало Улюблене місто різних людей. Його атмосфера надихала кременчужан на нові творчі експерименти та єднала навколо трьох “К”: Кременчук, культура, креатив.
Захід був доволі новаторським для мешканців міста, але вони швидко зорієнтувалися й охоче залучалися до організованих дійств: співали, слухали джаз та справжні волинки, спілкувалися у теплій дружній атмосфері, мандрували до Країни чудес. Просто на алеях скверу вони мали змогу зустрітися з величними королевами та зіграти з ними в крокет, побачити рицарський двобій, полинути в атмосферу театру. На усьому просторі Улюбленого міста на перехожих чекали зустрічі з героями мультфільмів і казок, живими скульптурами, їх запрошували взяти участь у костюмованих іграх, гуртом потанцювати на головній площі, навчитися малювати та створити власні художні шедеври, зробити неймовірні фото, власноруч відчеканити монету на щастя, побачити авіаційне шоу та шоу вогню, розмалювати одяг чи покататися на ретромобілі…
Зокрема представники клубу історичної реконструкції “Сокіл” показали виступ з історичного фехтування та провели майстер-клас для усіх бажаючих. Намалювати майбутнє Кременчука за допомогою фарб і пензликів юним кременчужанам пропонували місцеві художники. А на Площі Незалежності можна було потрапити на репетицію міського театрального колективу “Арлекін”. Біля дитячої бібліотеки імені І.Ф. Торубари діти взяли участь у костюмованих іграх та фотосалоні “У країні казок” за участю джем-клубу “Дитяче свято” . “Монетний двір Кременчука” розташувався біля будівлі банку і гостинно пропонував кожному зробити власноруч монету на щастя. Студенти та викладачі Кременчуцького льотного коледжу представляли повітряне шоу, запускали в небо радіокеровані моделі літаків і вертольотів, серед них був і літаючий рятувальний круг. На Площі Перемоги всі бажаючі могли взяти участь у майстер-класі з виконання національних танців за участю народних і зразкових хореографічних колективів Кременчука, міського духового оркестру та духового оркестру педагогічного училища імені А.С. Макаренка “Роксолана”. Біля входу до Придніпровського парку можна було побачити вироби ковальської майстерні Олександра Крутька і спостерігати за незвичним шоу – аерографією та розписом одягу від Анжели Дмитренко. Неподалік – виставка арт-робіт художника Сергія Брильова та творчі майстерні талановитих кременчужан, де відбулися інтерактивні художні перфоманси: “Портрет художника”, “Стіна єднання” та “Місто майбутнього”. На завершення свята кременчужанам було представлене вогняне та піротехнічне шоу.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.