Прикрашаємо весільні келихи

Оригінально й зі смаком прикрашені весільні келихи додадуть урочистому дню шарму й підкреслять атмосферу романтики та ніжності, йдеться на інтернет-сайті nacrestike.ru. Щоправда, багато пар молодят сумніваються, чи варто прикрашати келихи, адже за традицією вони мають розбити їх, так би мовити, на щастя. Однак останнім часом для цієї миті на весіллях найчастіше використовують запасний комплект келихів. А головну пару, красиву й вишукану, залишають на пам’ять, вона стає першою сімейною реліквією, яка займає своє почесне місце на застіллях із нагоди чергової річниці весілля.
Келихи не обов’язково повинні бути однаковими за формою: келих нареченої може нагадувати жіночий силует (тонка ніжка, округла форма), келих нареченого зазвичай більш строгий. Однак декор пари має бути витриманий в одному стилі, це підкреслить гармонію молодят. Для прикрашання весільних келихів можна використовувати стрічки, акрилові фарби, живі й штучні квіти, бісер і намистини, кондитерську мастику й багато іншого.
Елементи декору до скла легко приклеїти, наприклад, за допомогою моментального клею для кераміки та кришталю. Дрібні деталі наносять голкою. Прибрати плями клею краще відразу, за допомогою розчинника.
Прекрасний варіант декору – оздоблення весільних келихів стразами. У такому разі келих буде виблискувати й переливатися. Зі стразів можна викласти фантазійний малюнок чи конкретні фігури (серце, голубка, обручки). Прикрашаючи весільні келихи намистинами, візьміть за основу невелику декоративну квітку. Приклейте її в центрі келиха й намалюйте акриловими фарбами стебло та листочки. Виглядає дуже ніжно й витончено.
Можна взяти шовкову стрічку, обмотати по спіралі навколо ніжки келиха й закріпити вгорі штучною трояндочкою. Дуже красиво декорують келихи мереживом. Щоб прикрасити ним ніжку келиха, можна зшити з мережива деталь на зразок “спіднички”.
Надзвичайно вишукано виглядають весільні келихи, основа яких ніби “сидить” у серцевині розкішної троянди.
Для цього модного і яскравого декору знадобляться клей “Супермомент” (гель) і штучні квіти. Перший крок – знежирюємо поверхню келихів: протираємо скло спиртом, потім ретельно промиваємо келихи під проточною водою й до блиску натираємо м’якою ганчіркою.
Далі належить розібрати штучну квітку на дрібні елементи. Для цього від’єднуємо стебло, знімаємо кріплення, один за одним відокремлюємо яруси троянди. Ножицями акуратно розрізаємо їх, щоб відокремити кожну пелюстку.
За допомогою клею прикріплюємо пелюстки до келиха. Утворюючи серцевину, приклеюємо найменші пелюстки. Тільки-но перший ярус просохне, починаємо клеїти другий. Кожен наступний ярус потрібно приклеювати трохи нижче, ніж попередній. Просвітів залишатися не повинно. Візьміть також до уваги, що тільки верхні маленькі пелюстки мають прилягати до келиха, а великі тримаються на склі лише основою, утворюючи звичайний бутон квітки. Біля самої ніжки келиха кріпляться найбільші пелюстки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.