“Ворскла” – “Дніпро” – 1:4

Настала пора вирішальних матчів. На жаль, згідно з рішенням виконкому Федерації футболу України у зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією у державі відбуваються вони без глядачів. Але минулої неділі у Полтаві, попри заборону, на трибунах стадіону були присутні фани “Ворскли”, “Дніпра” та журналісти.
Тренер “ворсклян” Василь Сачко через пошкодження у Міщенка до стартового складу виставив Баранніка, Громов повернувся після дискваліфікації. Футболісти почали матч гостро. Вже на початку Турсунов та Коноплянка мали забивати. На 16-й хвилині рахунок відкрили полтавці. Після подачі кутового Чеснаков ударом головою відправив м’яч у сітку воріт Бойка – 1:0. У другій половині першого тайму здавалося, що “Ворскла” заб’є другий і третій м’ячі, але Турсунов, Бараннік і двічі Яховіч схибили й втратили нагоду закріпити успіх.
Після перерви тренер дніпропетровців вирішив замінити захисника на форварда Зозулю. Це був серйозний ризик, але, як з’ясувалося пізніше, він себе виправдав. Гості одразу почали тиснути на ворота Непогодова. На ці тактичні зміни миттєво відреагував і Василь Сачко. Замість Баранніка вийшов третій опорний півзахисник Скляр. На 61-й хвилині “Дніпро” залишився у меншості. За другу жовту картку арбітр вилучив Ротаня. Але підопічні Хуанде Рамоса продовжували потужно атакувати. До того ж у більшості “зелено-білі” у цьому сезоні грають вкрай невдало. І як підтвердження – пропущені м’ячі. На 68-й хвилині Коноплянка зі штрафного вирівнює рахунок – 1:1. Наш воротар удар відверто прогавив. Після пропущеного м’яча господарі занервували. На 80-й хвилині, після грубої помилки Скляра, забиває Зозуля – 1:2. А згодом прийшов час і найкращого гравця цього матчу в складі “Дніпра” – Матеуса. Саме він ще двічі відзначився наприкінці зустрічі. У підсумку – прикра поразка господарів – 1:4. Цікаво, що навіть після цього “Ворскла” ще має мізерні шанси пробитися до єврокубків. В останньому матчі сезону полтавцям як мінімум треба переграти “Металіст”, який продовжує вести боротьбу за зону Ліги чемпіонів.
У звітній зустрічі за наших земляків грали: Непогодов, Пердута, Ткачук, Даллку, Сапай (Маркоскі, 86), Чеснаков, Дедечко, Турсунов, Громов, Бараннік (Скляр, 56), Яховіч.
Результати інших матчів 29-го туру: “Волинь” – “Севастополь” – 1:2, “Зоря” – “Шахтар” – 1:3, “Говерла” – “Чорноморець” – 1:1, “Металург” Д – “Металург” З – 2:0, “Іллічівець” – “Динамо” – 0:2, “Карпати” – “Металіст” – 2:4.
Наступний матч наші футболісти зіграють у неділю, 18 травня, з харківським “Металістом”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.