Невичерпна криниця народної творчості

Коли пишним каштановим цвітом вбралася центральна вулиця Решетилівки, а сади одяглися в біло-зелені шати, увіковічене у творах класиків селище запросило гостей на традиційний обласний фестиваль народного мистецтва “Решетилівська весна-2014”. Тут кожен міг знайти розвагу до душі: продавали, купували, співали, танцювали, ласували смаколиками, вчилися технікам декоративно-ужиткового мистецтва, діти розважалися на атракціонах, брали участь у конкурсі малюнків на асфальті…
Від самого початку святкування особливого настрою учасникам фестивалю надав хор дитячої школи мистецтв, який виконав пісню “Решетилівська весна”. Учасники зразкового театру танцю “Гармонія” виконали символічний хореографічний номер “Весняне пробудження”. А в танцювальній композиції колективу з рушниками, як у вишивці, переплелась доля українського народу, в якій і біль, і радість, і щастя, і смуток…
Зі словами вітань до решетилівської громади та гостей фестивалю звернулися голова обласної ради Петро Ворона, голова райдержадміністрації Віктор Бережний, голова районної ради Петро Кошовий. Наголошувалося, що двадцять років поспіль свято народної творчості “Решетилівська весна” збирає своїх друзів. Щоразу тут відбувається своєрідне єднання творчих людей з небайдужими до мистецтва громадянами. Фестиваль засвідчує початок нового мистецького року не лише в Решетилівці, а й в області.
Довгоочікуваним і незабутнім для учасників фестивалю стало дефіле “Агенції моделей” Решетилівського художнього професійного ліцею. Викладачі та учні ліцею вкотре довели, що вишивка завжди в моді. Це підтвердили і самі ярмаркуючі, майстри, народні умільці, гості свята. Адже більшість були одягнені в національні костюми, віночки, вплітали у волосся стрічки, прикрашали одяг символічними синьо-жовтими стрічками. А такого масового параду вишиванок, як цьогоріч, Решетилівка ще не бачила.
Доки люд знайомився з творчою презентацією громад району, ласував шашликами, пирогами, короваями, у виставковому залі ЦКД “Оберіг” розгорнулася виставка творів народного мистецтва майстрів з кожного куточка району. Водночас на імпровізованій сцені проходив святковий концерт за участю територіальних громад. Варто відзначити, що останнім часом рівень художньої самодіяльності сільських клубів та будинків культури у районі значно зріс. Колективи розвиваються, щоразу дивують оновленим репертуаром, усі мають колоритне сценічне вбрання.
Гості селища відзначили, що у Решетилівці панує приємна аура, яка сприяє творчості. Тут зернинка до зернинки засівається нива талантів впродовж року і дорідним урожаєм достигає на “Решетилівську весну”.

Галина БОЙКО
Юлія ДЕМ’ЯНЕЦЬ
Людмила ДЯДЧЕНКО
Журналісти

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.