В облраді утворено нову депутатську групу “Полтавщина”

Депутат обласної ради, екс-голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко презентував журналістам на брифінгу під час останньої сесії облради нову депутатську групу “Полтавщина”, яку він очолив. Про створення такої групи оголосили на сесії обласної ради.
– Ми організували депутатську групу, в яку увійшли нині близько 30 депутатів. Мета одна – впливати на розгляд і прийняття рішень обласною радою. Заявляємо про конструктивний підхід. Ми налаштовані на роботу і вплив на ті питання, які, на наш погляд, важливі для життя області й місцевих громад. Ми відкриті, щоб інші депутати входили в нашу депутатську групу. Є така форма роботи, оскільки фракцію партії регіонів ми розпустили, – зазначив Олександр Удовіченко.
– Якщо говорити про поточні питання, то ми підтримуємо заяви, які приймають на сесії обласної ради. Тому що ситуація в державі загрозлива. Стоїмо на тій оціночній позиції, що Російська Федерація займає позицію агресивну і діями спеціальних підрозділів збурює ситуацію у південних і східних регіонах нашої держави. З іншого боку, говоримо про те, що нинішня центральна влада повинна робити більш рішучі кроки. Не в плані декларації антитерористичних операцій або закликів і різких оцінок РФ. Попри діяльність нашого сусіда, про яку я сказав, ми знаємо, що велика кількість людей у цих регіонах має свою точку зору на деякі питання. Зрозуміло, що питання мови не є найбільш проблемним, а для Полтавщини таких проблем не існує, але в тих регіонах це стає проблемою номер один. Думаю, центральна влада повинна була б знайти в собі сили і вирішити ці питання, піти на ті вимоги, які сьогодні є.
Співрозмовник зазначив, що вимоги децентралізації влади треба не просто декларувати, а зробити рішучі дії, у тому числі у Верховній Раді й у виконавчій гілці влади.
– Якщо цього не відбудеться, це даватиме можливість і надалі загострювати ситуацію. Тому ми підтримуємо заяви, які приймаються депутатами обласної ради, і позиція моя й нашої депутатської групи така: маємо все зробити, щоб зберегти єдність держави. Люди мають зрозуміти, що хоч вони різних національностей, із різними коренями, але живуть в Україні, й державні цінності ми повинні зберігати разом, – переконаний Олександр Удовіченко.
Він підкреслив, що одним із документів, які приймаються на сесії облради, є звернення до нинішнього керівництва держави щодо ситуації в економіці та роботи суб’єктів господарювання. Серед побажань попереднього “губернатора” нинішньому – зберегти кадрове ядро професіоналів у різних галузях, галузевих департаментах – спеціалістів, які трудяться у своїх сферах народного господарства багато років. Неправильно звільняти тільки за те, що люди працювали в попередні роки.
– Я вже говорив, як колишній керівник обласної держадміністрації, керівник партії регіонів на Полтавщині: ми несемо моральну відповідальність за ту ситуацію, яка відбулася, і за вчинки колишнього керівника держави. Але, з іншого боку, серед депутатів обласної ради є багато соціально активних людей, які хочуть продовжити громадську діяльність. Ми не створюємо нових політичних проектів. У рамках президентської кампанії з багатьох зареєстрованих кандидатів визначили кандидатуру Сергія Тігіпка, який імпонує своєю позицією, – наголосив Олександр Удовіченко. – Будемо об’єднуватися навколо цієї кандидатури, агітувати за неї, брати активну участь у роз’яснювальній роботі. Вже відбулася офіційна презентація дій нашого кандидата, і ми будемо вести роботу на Полтавщині. Днями планується приїзд Сергія Тігіпка у Полтаву.
Олександр Удовіченко також наголосив, що позачергові вибори Президента України, на його думку, мають обов’язково відбутися.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Анна ЧАПАЛА (фото)

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.