Пам’яті Героїв Небесної Сотні

Днями у центрі Полтави, на площі біля колишнього пам’ятника Леніну, де нині стоїть оздоблений місцевими активістами символічний монумент на честь Героїв Небесної Сотні, священнослужителі провели поминальний молебень за загиблими майданівцями. До акції долучилося чимало полтавців.
– Громада області віддає шану тим звитяжцям, які поклали життя за краще майбутнє України. Найближчим часом визначимося, що має бути на місці монумента Леніна – меморіальний комплекс пам’яті Небесної Сотні чи невелика каплиця. Варто провести обговорення з мешканцями міста, – зазначив виконуючий обов’язки заступника голови – керівника апарату ОДА Роман Чабановський.
За словами архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора, управління Полтавської єпархії УПЦ КП, громада Свято-Успенського кафедрального собору, духовенство міста стали ініціаторами цієї заупокійної молитви.
– Думаю, будемо проводити подібні акції щороку. Сподіваємося, на колишньому місці монумента більшовицького лідера постане храм-каплиця в пам’ять про полеглих майданівців, можливо, навіть меморіал. Віднині ця площа має не асоціюватися в полтавців і гостей духовної столиці України з комуністичним минулим, а віддзеркалювати нову історію, частиною якої є подвиг тих людей, які принесли себе в жертву заради кращого майбутнього Батьківщини, – наголосив владика Федір.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.