Погоджено проекти рішень чергової сесії

Засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери провів керівник комісії Микола Ганнущенко. У роботі зібрання взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, заступник голови облради Володимир Микійчук, голова депутатської фракції “Батьківщина” Юрій Шляховий, керівники структур обласної ради та ОДА, установ, представники Громадської ради при обласній раді та ЗМІ. Депутати взяли до відома щорічну звітність керівників комунальних підприємств підвідомчої галузі та вирішили на наступному засіданні детально проаналізувати діяльність видавництва “Полтавський літератор”, яка торік була збитковою. Погоджено кілька проектів рішень чергової сесії.
Активного обговорення за участю депутатів Володимира Козуба, Миколи Перепелиці, Михайла Стеценка, Ігоря Супруненка набуло питання організації та висвітлення роботи зі зверненнями громадян до органів влади. Інформацію оприлюднили директор обласного контактного центру Віталій Бугаєць, начальник відділу роботи зі зверненнями громадян ОДА Валерій Балагура, в.о. директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Юрій Варченко, керуюча справами виконавчого апарату обласної ради Ірина Дудка.
Тільки до обласної ради протягом періоду після лютневих подій звернулося більше заявників, ніж за весь минулий рік. Максимально можливому задоволенню звернень заявників сприяла тісна співпраця між названими структурами, галузевими підрозділами ОДА. Водночас Петро Ворона висловив ряд зауважень, підтриманих усіма присутніми, стосовно посилення і модернізації цієї суспільно важливої для обласної громади роботи. Наголошувалося на економії бюджетних коштів, а відтак – потребі уникнення дублювання функцій у сфері надання публічних послуг. Це та інші доповнення враховані в ухвалених розгорнутих Рекомендаціях.
Про заходи з підготовки та відзначення на Полтавщині 200-річчя Тараса Шевченка доповів начальник управління культури ОДА Геннадій Фасій. Депутати підтримали і рекомендували до виконання відповідним розпорядникам коштів пропозиції, висловлені головою комісії з питань освіти, науки, культури Громадської ради при облраді Володимиром Степанюком. Про наболіле у реаліях сьогодення окрему думку висловив член постійної комісї Михайло Стеценко. Були проаналізовані й погоджені також інші питання.
***
Під головуванням Андрія Соколова відбулося засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму, в якому взяли участь Петро Ворона, Володимир Микійчук. Депутати заслухали інформацію про хід виконання обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році. Як повідомила начальник відділу у справах сім’ї та молоді ОДА Наталія Шкоденко, за кошти обласного бюджету минулоріч оздоровлено понад 1800 дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, на загальну суму 3 мільйони 148 тисяч гривень. Обласну програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2012–2014 роки профінансовано в повному обсязі.
Депутати прийняли інформацію до відома та підтримали пропозицію профільного відділу про додаткове фінансування програми. Було підтримано пропозицію Петра Ворони включити в план роботи комісії виїзні засідання в дитячі заклади оздоровлення та відпочинку для контролю організації й проведення літньої оздоровчої кампанії.
Депутати також заслухали інформацію заступника директора департаменту інфраструктури та туризму ОДА Лариси Оніщук про основні напрями діяльності й заходи Програми розвитку туризму і курортів на 2011–2015 роки у нинішньому році. У ході обговорення підтримали пропозицію депутата Олександра Іваніни рекомендувати профільним підрозділам ОДА розглянути питання щодо визначення туризму як однієї з пріоритетних галузей розвитку економіки області; здійснити моніторинг обласної програми розвитку туризму на предмет економічної ефективності. На засіданні комісії розглянуто ряд інших профільних питань.
***
ВІДБУЛОСЯ засідання постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування, яке провела керівник комісії Тетяна Корост. У роботі зібрання взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівники структурних підрозділів ОДА, члени Громадської ради при обласній раді.
Депутати розглянули підсумки виконання Програми розвитку мисливського господарства Полтавської області на період з 2008 по 2013 роки. Констатувалося, що загальна сума профінансованих робіт з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за період дії документа становить 441 тисячу гривень. Завдяки виділеним коштам на створення центрів з відтворення основних видів тварин фауна Полтавщини щорічно поповнюється. Найбільш гострим було обговорення заходів з розвитку та перезакріплення мисливських угідь усіх форм власності в 2013 році. Йшлося про необхідність внесення змін до Закону “Про мисливське господарство та полювання”, посилення контролю з боку профільного управління та депутатів обласної ради за користувачами угідь, проведення аналізу діяльності мисливських господарств. Для цього комісія вирішила створити робочу групу та провести виїзні засідання.
У ході засідання депутати заслухали та прийняли до відома звіт директора департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів ОДА Ігоря Піддубного про фінансування природоохоронних заходів з обласного екологічного фонду, розглянули інші питання.
***
Під головуванням Юрія Колєсніка, за участю заступника голови обласної ради Володимира Микійчука відбулося засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин, на якому розглянуті питання про пооб’єктний перелік робіт з охорони земель, витрати по яких підлягають компенсації за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять як відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва у 2014 році. Після детального обговорення підтримано перелік таких робіт на загальну суму 809,6 тисячі гривень, у тому числі на розкорчування насаджень – 467,9 тисячі, нормативну грошову оцінку земель – 341, 8 тисячі гривень.
Члени аграрної комісії також опрацювали та підтримали звернення депутатів Полтавської обласної ради до Верховної Ради України з врегулювання правового поля у земельному, податковому, природоохоронному, екологічному законодавстві.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.