Відкрито денний центр пробації

Пробація – це вид умовного покарання, при якому засуджений передається на час випробувального терміну, встановленого судом, під нагляд спеціальних працівників – офіцерів пробації. Тож у нещодавно відкритому в Полтаві закладі здійснюватиметься соціальна адаптація засуджених, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції. Це – перша в Україні практика, що наблизить рівень роботи з підобліковими до європейських правил пробації.
Київський, Ленінський, Октябрський районні у місті Полтаві та Полтавський районний підрозділи кримінально-виконавчої інспекції винесено з приміщень райвідділів міліції, і відтепер вони розміщені разом із денним центром пробації та кабінетом індивідуальної роботи в одному зручному приміщенні за адресою: вул. Героїв Сталінграда, 30.
У приміщенні денного центру з підобліковими працюють інспектори кримінально-виконавчої інспекції спільно з психологами благодійної асоціації “Світло надії” та працівниками благодійного фонду “Громадське здоров’я”, які проводять роботу з недопущення рецидивів злочинів, профілактики ВІЛ, туберкульозу та інших хвороб. Підоблікові зможуть не лише працювати на неоплачуваних громадських роботах, а й здобувати професійні навички на базі майстерень навчально-виробничого центру БА “Світло надії”. У денному центрі з ними проводяться групові та індивідуальні заняття. Працівники інспекції вивчають причини скоєння злочинів правопорушниками, спонукають їх осмислити свою поведінку і зробити висновки. При цьому засуджені не відірвані від сім’ї і звичного середовища. Також у приміщенні створено кабінет благодійного фонду “Громадське здоров’я” для роботи з неповнолітніми, що перебувають на обліку.
У рамках реалізації проекту “Створення модельного центру служби пробації” на облаштування приміщення з місцевого бюджету було виділено 70 тисяч гривень, по 45 тисяч – від міжнародного благодійного фонду “Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІДу в Україні” та БА “Світло надії”.

Прес-служба ДПтС України в Полтавській області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.