Україна має таланти

Із приємною місією відвідав Миргород та Велику Багачку Президент України (1994– 2004 рр.) Леонід Кучма. В рамках всеукраїнської акції, започаткованої минулого року благодійною організацією “Президентський фонд “Україна”, Леонід Кучма дарує музичним школам України 75 новеньких фортепіано. І ось дійшла черга й до двох закладів Полтавщини – Великобагачанської дитячої музичної школи імені Ф.Кушнерика та Миргородської дитячої музичної школи імені А.Коломійця. Вихованці цих культурно-мистецьких осередків отримали чудові фортепіано “Essex/Steinway” (США).
Леонід Кучма і Герой України, керівник ПАФ “Україна” Іван Балюк та заступник директора цього ж агроформування Юрій Саковський у Великій Багачці поклали квіти до пам’ятника поету-кобзарю Федору Кушнерику, оглянули музейний куточок народного митця. Вихованці школи виконали музичні твори на новенькому білому фортепіано. Слова щирої подяки за турботу про дітей, за подарунок висловила Леоніду Даниловичу директор Великобагачанської ДМШ Олена Романенко.
Не менш теплою була зустріч і в Миргороді. Педагоги, батьки, керівники району та міста щиро вітали та дякували Леоніду Кучмі. Цього ж дня почесний гість взяв участь у врученні нагород переможцям дитячого фестивалю “Соловейко України”. Кращі юні виконавці з усіх регіонів України отримали від другого Президента України Кубок фестивалю, спеціальні премії та гранти. Відбувся великий концерт у залі Палацу культури ПрАТ “Миргородкурорт”. Саме це акціонерне товариство, яке очолює депутат обласної ради Олександр Гавловський, виступило одним із головних спонсорів нинішнього дитячого фестивалю.
Леонід Кучма побажав щастя, успіхів юним талантам та їхнім батькам. Висловив упевненість, що держава активніше опікуватиметься проблемами виховання та освіти молоді. Україна має багато талановитої юні, необхідно дати їй путівку на сцену, в щасливе й плідне мистецьке життя. Без сумніву, для цього треба докласти чимало зусиль і самим молодим талантам, але необхідно створити однаково сприятливі умови для розвитку здібностей дітей і у великих містах, і у віддалених селах, наголосив Леонід Кучма.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.