Актуальні проблеми вивчаються на місцях

Для ознайомлення з економічним потенціалом голова обласної ради Петро Ворона здійснив робочу поїздку в Карлівський район. Свого часу район посідав провідні позиції в області, продукція підприємств переробки та машинобудування користувалася попитом. Зараз більшість підприємств припинили роботу. Тож потрібно визначити шляхи і можливості відновлення виробництва, створення нових робочих місць. Голова обласної ради відвідав спиртозавод, де збережені в належному стані технологічні лінії. Спілкуючись зі спеціалістами, Петро Ворона запропонував підготувати необхідні матеріали для звернення до Мінагрополітики з клопотанням про відновлення програми виробництва біопалива, що сприятиме роботі майже вісімдесяти спиртозаводів у державі, у тому числі Карлівського, Лохвицького, Хорольського.
Криза практично зупинила виробництво і на Карлівському мехзаводі, де раніше працювало більше 800 людей. Голова обласної ради зауважив, що власники заводу не турбуються про його долю, пообіцяв у стислі терміни зустрітись з ними та обговорити перспективи розвитку підприємства. Конструктивний підхід був виявлений і при огляді інших підприємств, зокрема агропромислової компанії “Докучаєвські чорноземи”. Гарне враження справляють по-сучасному оснащені хлібокомбінат, м’ясокомбінат, свинокомплекс, елеватор. За оцінкою Петра Ворони, набутий досвід має стати надбанням всієї області.
Під час робочої поїздки Петро Ворона спілкувався з жителями району. Депутат обласної ради від Карлівського району Іван Коваль, який супроводжував Петра Ворону, визначив коло питань для направлення відповідних депутатських звернень. Були дані доручення керівникам відповідних служб щодо вивчення і вирішення наявних проблем.
* * *
У Карлівському районі провів особистий прийом громадян заступник голови обласної ради Володимир Микійчук. Зокрема взято до уваги клопотання директора Карлівської гімназії ім. Ніни Герасименко Ірини Рогодченко стосовно ремонту покрівлі цього закладу, головного лікаря ЦРЛ Олександра Сіренка – щодо реконструкції поліклініки та допомоги у придбанні відповідного обладнання.
Міський голова Карлівки Володимир Слєпцов порушив проблеми очищення стоків деяких будинків по вулиці Радевича, сприяння у сплаті ПАТ “Полтавагаз” коштів до місцевого бюджету за земельні ділянки, якими це підприємство користується вже не один рік. Також передав лист до обласної ради з проханням посприяти відновленню фінансування незавершених об’єктів, які мають велике значення для міста. На прийомі побували жителі Федорівки з питанням врегулювання цін на молоко та жителі райцентру – щодо належної подачі води. Розгляд усіх питань взято під контроль.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.