Зустрічі з виборцями, виїзні прийоми громадян

Робочу поїздку в Оржицький, Лубенський, Хорольський і Семенівський райони, провівши особисті прийоми громадян, здійснив голова обласної ради Петро Ворона. Звернення стосувалися видачі свідоцтв на право оренди земельної частки (паю), охорони здоров’я, придбання сміттєвоза для сільської ради, транспортного сполучення, надання матеріальної допомоги, працевлаштування, ремонту доріг, інших проблем. Усі заяви та доручення взяті на контроль для вирішення згідно з законодавством.
У ході зустрічей з громадськістю та керівниками територіальних громад Петро Ворона ознайомив присутніх із соціально-економічною ситуацією в області, роботою обласної ради та постійних депутатських комісій. Зокрема було зазначено, що створено Громадську раду при обласній раді, робочу групу з аналізу рішень облради шостого скликання з питань користування надрами.
Очільник обласної ради наголосив, що повернути довіру народу потрібно правильними діями, виваженими рішеннями. Зокрема восени планується реформа місцевого самоврядування – ради отримають можливість створювати виконкоми для реалізації своїх повноважень.
Під час візиту в Семенівський район Петро Ворона разом з головою районної ради Ольгою Мохун, представниками сільгоспвиробників зустрівся з громадою села Біляки. Йшлося про важливість співпраці сільських громад та агроформувань у вирішенні соціальних проблем. Саме завдяки тісній взаємодії громади, сільради, дирекції місцевої школи, при суттєвій допомозі керівника ПАФ «Україна», Героя України Івана Балюка та дирекції агропромхолдингу «Астарта-Київ» тут відкрили дитсадок, де виховуються більше двадцяти дітей. Гості відвідали заклад, подарували малечі м’ячі, подякували громаді за ініціативу та її втілення.
Також Петро Ворона дав відповіді на запитання селян, що стосувались оформлення та реєстрації договорів оренди земельних паїв, формування цін на молоко, сплати оренди за використання землі та технічної водойми. З директором Біляківської ЗОШ І–ІІІ ступенів Віктором Яровим обговорено співфінансування ремонту покрівлі школи.
На прийомах громадян у Семенівці та Оболоні порушувалися проблеми ремонту шкіл, перспектив газифікації. Голова обласної ради в контексті економічного підходу зосередив увагу на альтернативних джерелах. Прозвучала пропозиція вивчити можливість використання електроенергії для опалення будинків.
***
Разом із депутатом обласної ради Віктором Кордубаном голова облради Петро Ворона провів особистий прийом жителів Великобагачанського району. Теми, порушені заявниками, стосувалися зокрема газифікації, реформування освітньої галузі, соціального захисту, роботи банківських установ. З громадянами також спілкувався голова районної ради Євген Луценко.
За результатами прийому голова обласної ради дав відповідні доручення. Петро Ворона також зустрівся з громадськістю, сільськими та селищними головами, ознайомився із соціально-економічною ситуацією у Великобагачанському районі.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.