Європейські стандарти виборів

Голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук, голова обласної ради Петро Ворона зустрілися з членами Місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) зі спостереження за виборами Президента України. Місію представляли Флемінг Таге Харсен і Джульєт Лє Дор.
Керівники області запевнили спостерігачів Місії ОБСЄ у прагненні провести президентські вибори за європейськими стандартами. “Ми зробимо усе необхідне, щоб виборчий процес на Полтавщині пройшов чесно і прозоро, відповідав усім нормам законодавства”, – підкреслив Віктор Бугайчук. Для сприяння роботі спостерігачів ОБСЄ влада максимально залучить органи місцевого самоврядування, запевнив Петро Ворона.
Водночас представники ОБСЄ наголосили: їхня Місія є нейтральною, вони будуть спостерігати за ходом виборів, аби зробити об’єктивні висновки про хід виборчого процесу.
Місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) зі спостереження за позачерговими виборами Президента України, які відбудуться 25 травня 2014 року, прибула в Україну 19 березня на запрошення Міністерства закордонних справ України. Це вже десята Місія ОБСЄ, яка спостерігатиме за виборами в Україні, починаючи з 1998 року. До складу основної частини Місії входять 18 експертів,
які працюватимуть у Києві. Також близько 100 довгострокових спостерігачів розпочали роботу на всій території України. Увага Місії буде приділятися законодавчій базі, включаючи процес реєстрації кандидатів та використання правил фінансування передвиборної агітації. Також спостерігатимуться умови проведення агітації, робота державних органів при проведенні кампанії, реєстрація виборців, умови висвітлення виборчого процесу представниками засобів масової інформації. Крім того, пізніше до України прибудуть ще близько 900 короткострокових спостерігачів, які працюватимуть у день голосування, стежитимуть за підрахунком бюлетенів і встановленням остаточних результатів.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.