Упевнений крок до спортивних зірок

У спорткомплексі “Розсошенці” Полтавського району пройшов обласний фестиваль “Мама, тато, я – спортивна сім’я”. Чотирнадцять команд (батьки і діти молодшого шкільного віку) із різних міст і районів Полтавщини – переможці міських та районних турнірів – змагалися в кількох естафетах, виборюючи звання найспритнішої родини. Традиційні організатори заходу – обласна рада, обласний Центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, управління з питань фізичної культури і спорту ОДА.
Учасників фестивалю привітали директор Центру “Спорт для всіх” Людмила Калаптуровська та голова обласної організації ФСТ “Колос” Анатолій Головань, які побажали фізкультурникам здоров’я, гарних стосунків у сім’ї і нових вершин у спорті й у житті.
– Наш фестиваль не тільки звертає увагу на необхідність фізичного виховання в сім’ї, а й закликає всіх членів родини об’єднатися, відчути себе справжньою командою, тим самим зміцнюючи родину і популяризуючи здоровий спосіб життя, – зазначила Людмила Калаптуровська.
Центр “Спорт для всіх” проводить фестиваль спортивних сімей вже 11-й раз. Перемогу серед команд з хлопчиками здобула родина Склярів з Комсомольська – Інна, Віталій та Владик. Серед родин з дівчатками першою другий рік поспіль стала сім’я Вовчиків з обласного центру – Валентина, Сергій і Даша. Ця родина виявилася абсолютним переможцем і представлятиме Полтавщину на всеукраїнському фестивалі влітку.
Серед призерів – родини Герасименків з Кобеляк, Письменних із Кременчука, кобелячани Ломакови і представники Гребінківського району – сім’я Тютюнників.
– У нас у родині спорт – на першому місці, – розповідають полтавці Вовчики. – Займаємося різними видами: тато – хокеєм, мама – легкою атлетикою, донька – танцями, плаванням, також їй подобається кататися на ковзанах. Спорт – це насамперед розвиток і здоров’я дитини.
– Вперше приїхали на обласні змагання і зайняли перше місце, були налаштовані на перемогу, – задоволена комсомольчанка Інна Скляр. – Я з дитинства займалася плаванням, стала тренером, тепер син займається. Спорт – це здоров’я, краса, витримка. Такі змагання дуже згуртовують і зближують сім’ї.
Переможцям вручено медалі й подарунки, всім учасникам – пам’ятні відзнаки. Заряд бадьорості та гарного настрою отримали учасники й гості спортивного свята.
Переможці змагань – родини Склярів (зліва) і Вовчиків.
(Докладніше про обласний фестиваль і його учасників ми розповімо в черговому випуску зорянського додатка “Сім’я”).

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.