Розпочалася підготовка до оздоровчої кампанії

На засіданні штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівники районів, представники адміністрацій дитячих закладів відпочинку обговорювали підготовку до літнього сезону, зокрема до оздоровчої кампанії 2014 року.
Як зазначила начальник відділу у справах сім’ї та молоді ОДА Наталія Шкоденко, на виконання Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей” ставиться завдання належним чином підготуватися і створити умови для оздоровлення та відпочинку дітей, насамперед тих, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки (в області 8 із 10 дітей шкільного віку – пільгових категорій).
Враховуючи аналіз такої роботи в 2013 році, при підготовці цьогорічної кампанії необхідно зокрема забезпечити оздоровчими послугами не менш ніж 75 відсотків дітей шкільного віку; забезпечити фінансування з усіх джерел на регіональному і місцевих рівнях; максимально використати всі можливі варіанти оздоровлення дітей за кошти Державного бюджету та Фонду соціального страхування.
Відповідно до напрямків роботи на засіданні були сформовані доручення райдержадміністраціям, міськвиконкомам, підрозділам обласних структур і керівникам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
***
У департаменті агропромислового розвитку ОДА визначили 12 оздоровчих таборів, які прийматимуть на відпочинок дітей працівників аграрного сектора та соціальної сфери села. Це планується здійснити в рамках державної програми “Оздоровлення працівників АПК”.
– Місця для літнього відпочинку визначили шляхом конкурсного відбору, – відзначив заступник директора департаменту Микола Сущий. – Програма діє більше 5 років, у батьків-аграріїв і працівників соціальної сфери села є можливість цього року зекономити на кожній путівці 780 гривень. Ще 900 гривень компенсує Фонд соціального страхування, батькам залишається сплатити невелику суму.
Середня вартість путівок у оздоровчі заклади цьогоріч складатиме від 2 до 3 тисяч гривень. Торік таким чином оздоровилися майже 1100 дітей з сільської місцевості. Нині в Міністерство АПК поданий запит на відпочинок 2800 дітей в рамках названої програми.

Прес-служба обласної ради 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.