На славетній гоголівській землі

ІЗ нагоди 205-ї річниці Миколи Гоголя
у багатьох куточках Полтавщини відбулися урочистості з вшанування пам’яті нашого видатного земляка.
У Полтаві пройшла Всеукраїнська наукова конференція “Зарубіжні письменники і Україна”. Після роботи у форматі пленарного засідання учасники конференції вирушили в тур “Гоголівськими місцями”, щоб вклонитися пам’яті видатного письменника.
У Великих Сорочинцях Миргородського району екскурсанти оглянули експозицію місцевого літературно-меморіального музею Миколи Васильовича Гоголя, взяли участь у “круглому столі” з питань збереження культурної спадщини нашого земляка. У Національному музеї-заповіднику М.В.Гоголя в Гоголевому Шишацького району на них чекала театралізована екскурсія.
Гостями свята стали також голова обласної ради Петро Ворона, депутати обласної ради та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника митцю та до могили його батьків. За доброю традицією на території музею-заповідника висадили молоді деревця. Всі, хто завітав до садиби, приєдналися до цікавого театралізованого дійства
“В гостях у Гоголя”. На імпровізованій пасіці сам Рудий Панько ділився секретами ведення “медової” справи. Знаменита Солоха люб’язно частувала гостей іменинним пирогом та запашним чаєм із цілющих трав. Була запропонована й книжкова виставка, присвячена 200-річчю Тараса Григоровича Шевченка.
Всеукраїнська наукова конференція продовжила роботу в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г.Короленка. У рамках заходу відбувся святковий концерт
“З Україною в серці!”
***
У Миргороді відбулося зібрання біля пам’ятника славетному письменнику. Сам Микола Гоголь (у виконанні Миколи Кисличенка) привітав присутніх та дав настанови на майбутнє, нагадавши письменникові слова, які не втратили актуальність і сьогодні: “Пам’ятайте вічно, якої землі громадянином ви є і що ні перед ким нема стільки потреби праці, скільки перед громадянином цієї землі…” Завершилося свято духовним гімном України “Боже, великий, єдиний…”

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.