Житлове будівництво: зайнятість населення

Комплекс важливих питань забезпечення життєдіяльності області обговорили учасники чергової апаратної наради у голови обласної державної адміністрації Віктора Бугайчука. Участь у нараді взяв голова обласної ради Петро Ворона.
Зокрема підбито підсумки введення у регіоні в експлуатацію житла у 2013 році та визначено перспективи на рік поточний. Констатувалося, що, незважаючи на складну економічну ситуацію, в області в цьому році є можливості ввести в експлуатацію 16 багатоповерхових будинків загальною площею майже 82 тисячі квадратних метрів, що становить 143,6 відсотка до показників минулого року. Передбачається подальша реалізація державних програм пільгового житлового будівництва, обсяги якого залежатимуть від стану бюджетних ресурсів. Нині за пільговими програмами вже укладено 80 угод, із них майже чверть – за програмою молодіжного житлового будівництва. Всього ж, за останніми підрахунками управління містобудування й архітектури ОДА, нині на обліку на поліпшення житлових умов перебувають майже 18 тисяч сімей та одиноких людей. Обговорюючи надану інформацію, керівники області піддали критиці відповідальних посадових осіб за прорахунки в реалізації програми індивідуального житлового будівництва на селі.
Хоча протягом січня–березня поточного року рівень працевлаштування безробітних зріс до 15,3 відсотка проти 9,2 відсотка за аналогічний період року минулого, з огляду на ускладнення економічних відносин з Російською Федерацією з тривогою йшлося на апаратній нараді про перспективи розвитку регіонального ринку праці та сфери зайнятості в 2014 році. Про можливі виклики й ризики свідчить, зокрема, ситуація в Кременчуцькій промисловій зоні. Тому Віктор Бугайчук дав доручення обласному центру зайнятості негайно розробити програму на запобігання погіршенню стану справ на ринку праці.
З усіх обговорених на апаратній нараді питань прийнято відповідні рішення.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.