Техніка вийшла в поле

Напередодні проведення комплексу весняно-польових робіт управлінням технічного нагляду, охорони праці та пожежної безпеки Державної інспекції сільського господарства в Полтавській області здійснено моніторинг наявної сільськогосподарської техніки, перевірено її технічний стан. Аналіз свідчить, що в області загалом достатньо машин для виконання польових робіт в оптимальні агротехнічні терміни. Так, згідно з оперативними даними в господарствах підготовлено до роботи 9,6 тисячі тракторів, 4,6 тисячі сівалок і 5,5 тисячі культиваторів. Коефіцієнт технічної готовності тракторів, культиваторів і сівалок складає 99 відсотків. До того ж маємо потужний технічний резерв і у приватному секторі, де зосереджено 9,1 тисячі тракторів, 4 тисячі культиваторів, 2,4 тисячі сівалок.
Високий рівень готовності сільськогосподарських машин характеризується своєчасною перевіркою їх технічного стану. Майже 18 тисяч одиниць пройшли обов’язковий технічний контроль в 2013 році та майже 5000 одиниць уже в 2014 році.
Варто зазначити, що машинно-тракторний парк поповнюється й новою технікою. Так, торік в області загалом було закуплено 1194 одиниці машин, зокрема 432 трактори і 86 комбайнів. Нині лише за три місяці 2014 року вже закуплено 42 трактори на суму 8,1 мільйона гривень і 4 зернозбиральних комбайни на суму 4,5 мільйона гривень.

Державна сільськогосподарська інспекція у Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.