Життя прожити – не поле перейти

Нещодавно дві лубенчанки, чарівні жінки, мами, бабусі, берегині відзначили 90-річні ювілеї.
Життєву стежку довжиною в дев’ять десятиліть здолала Марія Василівна Калашник. Багато всього випало на долю – голод, війна, розруха, період відносного затишшя і знову вітер перемін… Жінка довгий час працювала у колгоспі, згодом – на одному з підприємств. Мала щастя й сльози розчарувань, виховала двох гарних синів. Ювілярка не залишається сама, оточена увагою дітей та онуків.
Привітати довгожительку, крім родини, прийшли й громадські активісти з органу самоорганізації населення – мікрорайону № 8 Лубен і ветеранських організацій. Господиня згадувала юність, розповідала про подружнє життя, роботу, дітей, сусідів… Добре, коли підтримують ті, хто поруч.
90-річний ювілей відзначила й учасниця Великої Вітчизняної війни, ветеран праці Євгенія Матвіївна Бродська. Її життєвий шлях, як і всіх людей того покоління, видався нелегким. Після чотирирічної евакуації повернулася з Узбекистану до рідних Лубен, влаштувалася старшим бухгалтером до автотранспортного підприємства, де бездоганно пропрацювала до 65 років. Разом із чоловіком Григорієм Романовичем прожили в злагоді та любові “півстоліття з п’ятіркою” – 55! Виростили двох дочок. Діждалася Євгенія Матвіївна п’ятьох онуків і двох правнуків. Жінка поважного віку відчуває турботу рідних і працівників органів соціального захисту. З ювілеєм її привітали представники влади і громадських організацій.

Підготувала Валентина ПЕТРЕНКО.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.