Критерії відбору керівних кадрів

Відбулася прес-конференція голови обласної державної адміністрації Віктора Бугайчука, на якій він поінформував про кадрові призначення.
– Ми переглянули й проаналізували структуру попередньої адміністрації та розподіл функцій між п’ятьма заступниками голови облдержадміністрації й у відповідності з наказом Кабінету Міністрів України визначили трьох заступників. Між ними будуть перерозподілені функціональні обов’язки попередників, – зазначив Віктор Бугайчук. – Напрацювання нової системи зараз перебуває в стадії розробки й аналізу. Можливо, обласна та районні державні адміністрації будуть реформовані у виконкоми при радах. Нині ж зберігається та структура, яка працювала до цього. Підібрані та подані на узгодження лише кандидатури трьох заступників голови облдержадміністрації.
Зокрема Олег Пругло – перший заступник, опікуватиметься житлово-комунальним господарством, капітальним будівництвом, містобудуванням та архітектурою, охороною здоров’я, також курируватиме департамент праці та соціального захисту населення.
Заступник голови – керівник апарату Роман Чабановський – інформаційна діяльність і комунікація з громадськістю, культура, спорт, держархів, молодь, освіта, наука.
Роман Товстий опікуватиметься галузями АПК, інфраструктури й туризму, питаннями нафтогазового комплексу, промисловості, екології, профілактикою і ліквідацією надзвичайних ситуацій. У процесі роботи можливий перерозподіл певних обов’язків. Департаменти економічного розвитку та фінансів я курируватиму особисто, при цьому значну увагу приділятиму промисловості, – додав Віктор Бугайчук.
Він також відповів на запитання журналістів, одне з яких стосувалося впливу політичних партій на кадрові призначення.
– Є три політичні сили, які здобули право керувати державою, – констатував Віктор Бугайчук. – Загалом партійна приналежність є другорядним фактором, головне – фаховий рівень претендентів, який ми аналізуватимемо через 2–3 місяці їхньої роботи, після чого можемо вносити якісь корективи. Але поки що потрібно дати людям працювати. Загалом нові призначення проводяться за чотирма критеріями: існуюча сума знань, здатність засвоювати нові знання, дисципліна й комунікабельність.
Новопризначені заступники голови ОДА коротко ознайомили із своїми біографіями.
Зокрема Олег Пругло – закінчив військове училище та кооперативний інститут за фахом “фінанси й економіка”. Служив у армії, займався підприємницькою діяльністю, обирався депутатом Октябрської у місті Полтаві районної ради кількох скликань, працював заступником голови та головою Октябрської райради, член ВО “Батьківщина”.
Роман Чабановський має юридичну освіту, працював у приватній структурі з продажу автозапчастин. З 2013 року – помічник народного депутата України Олега Сиротюка, член ВО “Свобода”.
Роман Товстий за освітою педагог, зараз навчається в Міжрегіональній академії управління персоналом. Займався підприємницькою діяльністю в галузі АПК, туризму, транспортних перевезень, член політичної партії “УДАР”.
На прес-конференції було оголошено таку інформацію: нині чимало мешканців Криму бажають виїхати з півострова через окупацію. Тих полтавців, які бажають і можуть прийняти біженців, прохають звертатися у 131-й кабінет облдержадміністрації, де працює координатор з питань тимчасового проживання та працевлаштування біженців із Автономної Республіки Крим.

Олег Пругло, Роман Чабановський, Віктор Бугайчук, Роман Товстий.

Людмила ДАЦЕНКО
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.