Полтавці готові відстояти суверенітет держави

Відбулася прес-конференція голови обласної ради Петра Ворони, на якій ішлося про координацію дій органів влади, силових структур та громадських активістів. Петро Ворона поінформував про завдання органів місцевого самоврядування Полтавщини у забезпеченні виконання Указу виконуючого обов’язки Президента України Олександра Турчинова про часткову мобілізацію.
– До військкоматів області звернулося вже близько п’яти тисяч осіб, які заявили про бажання стати на захист незалежності та територіальної цілісності України, – наголосив Петро Ворона. – На нараді з керівниками силових структур визначено план дій щодо формування підрозділів Національної гвардії України на теренах області. Цим питанням займатимуться військові за участю представників депутатського корпусу обласної ради та громадськості.
Голова обласної ради зазначив, що нині ми маємо унікальний сплеск патріотизму: полтавці готові захистити Батьківщину. Від імені обласної ради Петро Ворона звернувся до жителів області з проханням допомогти в разі потреби прийняти біженців із Криму.
– Усім, хто має таке бажання, відповідні умови, слід звернутися до військкоматів та органів місцевого самоврядування, залишити свої адреси й контактні телефони, – наголосив голова обласної ради.
Петро Ворона відповів на запитання журналістів. Зокрема щодо надання органами влади області матеріальної підтримки Збройним силам України; використання матеріально-технічної бази військових частин, які дислокуються на Полтавщині; вилучення у населення зброї, яка незаконно зберігається; долі полтавців, котрі несуть військову службу в АР Крим; впорядкування загонів самооборони та громадських формувань; зміни керівників в управлінських структурах міст і районів області, розслідування замаху на вбивство голови народної ради Миргорода Василя Третецького.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.