Четверта спроба

З четвертої спроби відбулася позачергова 40-ва сесія Полтавської міської ради VІ скликання. На попередні засідання не приходили депутати від партії “Совість України”, яких у складі депутатського корпусу переважна більшість. Цього ж разу сесійну залу залишили депутати від ВО “Батьківщина”. Не потрапили на сесію майже 200 представників громадськості. Як пояснив міський голова Олександр Мамай, для всіх не вистачило місць – зайшли ті, які прибули першими. Щодо кремезних чоловіків, котрі чатували на вході та в залі, міський голова пояснив журналістам, що то “друзі й знайомі депутатів”.
Усього на розгляд 40-ї сесії було винесено понад 50 питань. Серед іншого депутати розглянули питання порядку денного попередньої сесії – щодо заяви про складання повноважень секретаря міської ради Оксани Деркач, демонтажу пам’ятника Леніну та встановлення пам’ятника Івану Мазепі, оскільки, як сказав Олександр Мамай, тоді депутати голосували під тиском, про що надіслали йому відповідні звернення. Тож за підсумками повторного голосування Оксана Деркач залишається далі працювати на посаді секретаря міської ради. Що стосується пам’ятників, то це питання вирішуватимуть полтавці шляхом громадських слухань і соціологічних опитувань.
***
Свою позицію щодо ситуації у міській раді на прес-конференції висловили депутат міськради, голова міської організації ВО “Батьківщина” Олександр Артеменко та активіст полтавського Євромайдану, прес-секретар обласної організації ВО “Батьківщина” Євген Лопушинський. За їхніми словами, з огляду на те, як готувалася і проводилася сесія міської ради, її метою було протягти за допомогою “кишенькових фракцій” вигідні міському голові та його оточенню рішення. Промовці навели чимало прикладів великих втрат для міського бюджету, які стали наслідком таких дій. Полтава потребує господаря, бо її міське господарство перебуває в катастрофічному стані. Наголошувалося, що єдина опозиційна фракція у міській раді ВО “Батьківщина”, міська партійна організація, народна рада міста виступають за те, щоб міський голова, який повністю провалив роботу, зруйнував систему управління галузями міста, пішов у відставку разом із секретарем міської ради Оксаною Деркач. Є достатньо доказів неправомірної діяльності міського голови, і вони будуть надані новопризначеним керівникам прокуратури. Олександр Артеменко спростував заяви Олександра Мамая відносно його зазіхань на посаду секретаря міської ради. За каденції нинішнього міського голови Олександр Артеменко не буде секретарем міської ради і не стане співучасником свавілля, яке чиниться нині. Його політична сила готова взяти на себе повну відповідальність за стан справ у місті.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.