Фахові рішення, громадський контроль

У спільному засіданні Громадської ради при облдержадміністрації й активістів Полтавського Євромайдану взяли участь голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук та голова обласної ради Петро Ворона. Віктор Бугайчук розповів, що має на меті працювати на чолі, передусім, команди професіоналів. Головним критерієм роботи працівників облдержадміністрації буде фаховість, запевнив Віктор Бугайчук і провів аналогію зі свого попереднього досвіду роботи на посаді директора заводу, де енергетик має бути насамперед енергетиком, а потім уже політичним діячем.
Найважливішими стратегічними завданнями для області він назвав реанімацію промислового сектора, в якому нині спостерігається понад п’ятдесятивідсоткове падіння виробництва, що, звісно ж, негативно позначається на наповнюваності бюджету. Нагальним є, зокрема, налагодження ринків збуту продукції полтавських підприємств, пошук відповідних замовлень. Інше пріоритетне завдання для нової влади – дати можливість “стати на ноги” малому й середньому бізнесу, який на сьогодні майже знищений. Віктор Бугайчук переконаний, що, зокрема, й остання обставина стала причиною поляризації суспільства.
Голова обласної ради Петро Ворона розповів на засіданні, що по-іншому надалі працюватиме й депутатський корпус Полтавщини. Йдеться зокрема про те, що до прийняття всіх рішень обласною радою будуть залучатися представники громади. Планується створення при обласній раді такого дорадчого органу, як громадська рада.
Торкнувшись питань співпраці облради та облдержадміністрації, Петро Ворона висловив переконання, що згодом у цій царині будуть запроваджені на рівні держави реформи, яких вимагає і час, і більшість політичних партій. Наразі ж ідеться про тісну співпрацю депутатського корпусу з облдержадміністрацією.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.