Стратегія формування громадянського суспільства

Як уже повідомляла “Зоря Полтавщини”, виконуючий обов’язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов призначив головою Полтавської обласної державної адміністрації Віктора Бугайчука. Цими днями відбулася робоча зустріч новопризначеного керівника виконавчої влади області з активом Полтавщини.

Відкриваючи зібрання, голова обласної ради Петро Ворона зазначив:
– Дуже приємно, що область очолила людина, яка добре розуміє проблеми виробників і має досвід роботи в органах місцевого самоврядування. Тож я сподіваюся на тісну співпрацю між облдержадміністрацією і органами місцевого самоврядування.
– Ситуація в області нині досить складна, казна порожня, а корупційна система управління, що діяла в країні, довела людей і державу до революційної ситуації. Тому перші кроки, які будуть здійснені нами для виходу зі скрутного стану, це, перш за все, – створення нової системи управління, – констатував Віктор Бугайчук.
Він навів приклад функціонування системи управління у ТОВ “АВМ-АМПЕР”, сертифікованого за європейськими стандартами, де до призначення керівником ОДА працював головою наглядової ради. Отож наступні пріоритети – розвиток виробництва, оскільки спад на деяких підприємствах області сягнув 50 відсотків, а також підтримка агропромислового комплексу Полтавщини. Третім блоком програми діяльності Віктор Бугайчук назвав формування середнього класу за рахунок підтримки й розвитку підприємств малого та середнього бізнесу. Адже саме вони є основою стабільності в державі. Безумовно, вестиметься принципова боротьба з корупцією, яка в буквальному розумінні роз’їдає державу, наслідком чого став Майдан. Звісно ж, виконати ці завдання під силу тільки команді однодумців, наголосив новопризначений голова ОДА.
Представники громадськості з Миргорода і Полтави Василь Третецький та Олексій Шаманенко звернулися до керівників області з рядом пропозицій, зокрема щодо врахування думки громади у кадровій політиці.
***
По закінченні зібрання відбулася прес-конференція голови ОДА Віктора Бугайчука. Зокрема журналісти цікавилися, чи будуть звільнені з посад нинішні керівники районів, представники інших політичних партій, адже чимало з них зарекомендували себе як ефективні менеджери і не вчиняли протизаконних дій.
– У народу дуже великі очікування щодо нинішньої влади. Тому фаховість і знання, уміння працювати в команді – це перші вимоги й критерії оцінки людей, які призначатимуться на посади. Політична приналежність – це другорядне, хоча й важливе питання. Ми маємо повністю змінити стару систему влади й вибудувати нову, тому нам потрібні ініціативні й компетентні, зі знанням справи, кадри, – констатував Віктор Бугайчук.
Щодо перших кроків у соціальній політиці, тут, за словами очільника ОДА, ключовою позицією має бути стабільність. Стабільність і регулярність соціальних виплат можливі за умови стабільної роботи народного господарства. Нова влада зобов’язана створити такі умови.
На прес-конференції також йшлося про необхідність просвітницької роботи в напрямку формування та виховання національної ідеї. Що ж до стосунків Віктора Бугайчука з керівництвом міста Кременчука, то, за його словами, вони вибудовуватимуться на основі співпраці й взаємодопомоги. Адже нині, наприклад, потрібно вирішувати питання придбання Укрзалізницею вагонів Кременчуцького вагонобудівного заводу, а не корейських “Хюндаїв”. За умов позитивного вирішення цього питання КВБЗ працюватиме безперервно. А це – робочі місця, соціальні виплати, розвиток кількох суміжних галузей. Аналогічного вирішення потребують й інші проблеми регіону.
Віктор Бугайчук відповів на ряд інших запитань журналістів.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.