Позачергова сесія обласної ради

У чора в Полтаві відбулося пленарне засідання 21-ї позачергової сесії обласної ради шостого скликання. Голова обласної ради Іван Момот і його перший заступник Володимир Онищенко заявили про складення з себе відповідних повноважень. Депутати ці заяви взяли до відома.
Після тривалого обговорення було внесено єдину кандидатуру на посаду голови обласної ради – голови ПОО партії “УДАР”, депутата обласної ради Петра Ворони. Участь у таємному голосуванні взяв 91 депутат. “За” проголосували 74 депутати.
На засіданні були присутні, крім депутатів, міських голів, керівників обласних структур і установ, політичних партій, громадських організацій, духовенства, також усі бажаючі представники громадськості й жителі області. Громадськість вимагала від в.о. голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка, Івана Момота та Володимира Онищенка здати депутатські мандати. На сесії було внесено кілька пропозицій. Зокрема виділити матеріальну допомогу на лікування постраждалим під час масових акцій у Києві та сім’ям загиблих мешканців Полтавської області з резервного фонду обласного бюджету. Всім керівникам департаментів, управлінь ОДА та структур обласної ради написати заяви про звільнення і перейти в статус виконуючих обов’язки. Долучити до комісії з люстрації і громадського моніторингу польських експертів. А також про те, що нове керівництво облради зобов’язане радитись щодо всіх своїх рішень із громадськістю, зокрема з Народним віче. Детальніше про перебіг подій на засіданні сесії ми розповімо у наступному номері “Зорі Полтавщини”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.