У Полтаві прибрали барикади та звільнили захоплене приміщення

Приміщення сесійної зали Полтавської обласної ради, яке було захоплене 25 січня активістами майдану, звільнили.
Процес “виселення” тривав до пізньої ночі 16 лютого. Після того, як активісти покинули будівлю, до роботи приступили полтавські комунальники. Вони розбирали барикади чи не до самого ранку.
Ранком 17 лютого представники міської організації “Батьківщини” Олег Бєлоножко та Олег Пругло обговорювали з першим заступником голови Полтавської ОДА Віктором Животенком питання прибирання приміщення від бруду та налагодження електропостачання.
Біля намету перед облдержадміністрацією зібралися люди. Від деяких із них стало відомо, що під час звільнення приміщення виявилися певні проблеми. Наприклад, серед тих, хто перебував у будівлі, було багато приїжджих, окремі підлітки не проживали у Полтаві, а ще кілька чоловіків взагалі не мали жодного житла, тобто були безхатченками.
Добровільне звільнення приміщення сесійної зали відбулося внаслідок перемовин влади та майданівців у рамках закону про амністію, який передбачає звільнення усіх затриманих активістів майданів від кримінальної відповідальності за умови розблокування раніше захоплених приміщень.
Нині центральний вхід до сесійної зали Полтавської облради має такий же вигляд, як і до 25 січня цього року. Він звільнений від барикад, а в самому приміщенні не залишилося жодного протестувальника. Хоча комунальних проблем залишилось чимало. Нині воно фактично не придатне до роботи.

Павло СТЕБЛЯНСЬКИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.