Приборкувачі снігових стихій

Наприкінці січня – на початку лютого багатьма країнами європейського континенту, і Україною також, прокотилася негода – сильні снігопади, буревії, шквалистий вітер, ожеледиця. Замети на дорогах на тривалий час паралізували рух, наробили й інших неприємностей. Серед фахівців, які працювали цілодобово, чистили шляхи від заметів, рятували машини із снігового полону, допомагали водіям на трасах, були й працівники Полтавського облавтодору.
Екіпаж водіїв Полтавського райавтодору Сергія Богдана і Олександра Бондаренка на шнековому снігоочиснику УРАЛ-375 з 30 січня по 5 лютого ц.р. працював на ліквідації наслідків стихії у сусідній Дніпропетровській області. Чистили траси у Верхньодніпровському, П’ятихатському районах, селищі Петриківці, об’їзну дорогу Дніпропетровська, дороги національного значення Бориспіль – Дніпропетровськ – Запоріжжя, Дніпропетровськ – Кривий Ріг – Миколаїв тощо. Загалом за їхньою допомогою було очищено 128 кілометрів автодоріг із середньою товщиною снігового покриву від одного до двох метрів. Керівник райавтодору Борис Сологуб відзначив сумлінну роботу своїх працівників.
– Пробивали запорізьку трасу, і там, де будується об’їзна дорога біля Дніпропетровська, і далі – 86 кілометрів до межі з Запорізькою областю. Проходили всю трасу. Дорога була закрита. Хто застряг у снігу, чекав, поки ми проб’ємо, а тоді евакуатори витягали машини, – розповідає Сергій Богдан. – Практично кожну зиму виконуємо таку роботу, тож вже звикли до різних ситуацій і до різних водіїв на дорозі, до роботи вночі й в екстремальних умовах. Позаторік були в Криму, торік – у Києві, цього разу – в Дніпропетровську. З нами цього року працювали дніпропетровська, нікопольська і дві харківські бригади.
Співрозмовник вже 25 років працює в цій сфері. У день наших відвідин підрозділу чоловік відзначав свій день народження. Жартує: у ці дні щороку снігопади, і вже кілька років іменини заставали його у відрядженнях, на розчистці доріг, а цього разу встиг повернутися.
Одночасно в цей період на допомогу Кобеляцькому райавтодору на подолання снігових заметів був направлений ще один роторний снігоочищувач з Копилянської дорожньо-експлуатаційної дільниці (дорожньо-ремонтного підприємства ДРП-6 з Решетилівки). Водії екіпажу Сергій Карпенко і Юрій Тур подолали близько 70 кілометрів снігових заметів.
Директор дочірнього підприємства «Полтавський облавтодор» Володимир Іщенко подякував працівникам за відповідальність до виконаних завдань. І відзначив, що між ДП «Полтавський облавтодор» є спільна співпраця з управліннями ДСНС, ДАІ, службою автодоріг у Полтавській області та органами місцевого самоврядування. Така міжвідомча взаємодія закріплена спільними графіками, згідно з якими запланований цілий комплекс робіт у надзвичайних ситуаціях. Сформовані загони і бригади швидкого реагування.
ДП “Полтавський облавтодор” ВАТ “ДАК “Автомобільні дороги України” забезпечує експлуатаційне утримання доріг загального користування області протяжністю 8 875 кілометрів. Так, протягом цієї зими було заготовлено 45 тисяч тонн піщано-соляної суміші, з якої на сьогодні вже використано 29 тисяч тонн, зазначив керівник. Боротьба з ямковістю на дорогах не припиняється ні на мить, вже з початку року зроблений ямковий ремонт доріг на площі понад 10 тисяч квадратних метрів. Полтавський облавтодор готовий до роботи та подолання негод.

Олександр Бондаренко і Сергій Богдан.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.