Запалимо олімпійський вогонь разом

Минулого тижня школярі області на гірськолижній базі “Сорочин Яр”, що в Диканському районі, прийняли участь у Всеукраїнській акції з популяризації зимових видів спорту серед дітей “Олімпійське лелеченя”. У змаганнях, присвячених ХХІІ зимовим Олімпійським іграм, взяли участь 10 команд із Кременчука, Лубен, Миргорода, Шишацького та Кобеляцького районів.
– Команда складається із чотирьох хлопчиків та чотирьох дівчаток, – розповіла директор Полтавського відділення Національного олімпійського комітету України Інеса Гетьман. – Загалом близько ста учасників віком 11–12 років. “Олімпійське лелеченя” – це не стільки змагання, скільки заохочення школярів до гірськолижних змагань та популяризація серед молоді зимових видів спорту.
Дійство розпочалося підняттям прапорів України та Національного олімпійського комітету. Юні гірськолижники підняли їх над підніжжям траси і, тримаючи в руках, поїхали до глядачів. Окрім змагань по трасі слалом-гігант, організатори розважали учасників проведенням “Олімпійської вікторини” та конкурсу малюнка на тему “Зимові Олімпійські ігри”. Новачків професійні інструктори навчали правильно триматися на лижах.
– Гірськолижний спорт, як відомо, – заняття не з дешевих. Національний олімпійський комітет, який є організатором цих змагань, дає школярам Полтавщини можливість абсолютно безкоштовно повчитися катанню на лижах, поспостерігати за однолітками, які займаються цим професійно, та послухати настанови тренерів. Основна мета акції – сприяння вихованню учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху, формуванню в них навичок і культури здорового способу життя, залученню до активних занять фізичною культурою та спортом, популяризації зимових видів спорту, – відзначила Інеса Гетьман.
У підсумку змагань перемогу здобув колектив Вовчицького ліцею імені В.Мицика Лубенської районної ради, який візьме участь у Всеукраїнських змаганнях, що проходитимуть у Буковелі наприкінці березня. До організації акції долучилися вихованці та тренери спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву імені О. Бутовського. Чинний директор школи, спортсмен-гірськолижник, у минулому член Національної збірної України Сергій Дорош займається підготовкою майбутніх чемпіонів не тільки серед дітей, а й серед дорослих з особливими вадами.
– Держава надає значну фінансову підтримку розвитку гірськолижного спорту. Мені, як директорові школи, гріх скаржитися. Підтримуючи зв’язки зі спеціалізованими навчальними закладами інших областей, можу сказати, що фінансування й популяризація цього виду спорту в нас – на високому рівні. Ось уже три роки поспіль нам надаються кошти на придбання спеціального обладнання, майже усі учні забезпечені безкоштовним інвентарем. Що ж стосується популяризації гірськолижного спорту серед учнів та молоді, то Полтавське відділення Національного олімпійського комітету України проводить активну роботу з цього питання. Ми ж у свою чергу допомагаємо, чим можемо: щорічно проводимо відкритий чемпіонат області та відкритий чемпіонат дитячо-юнацької школи імені О. Бутовського. Інструктори нашої школи долучилися до Всеукраїнської акції “Олімпійське лелеченя”, де відбувалося безкоштовне навчання учнівської молоді катанню на лижах, – додав Сергій Дорош.

Світлана БОРИСЕНКО
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.