Лісова галузь спрацювала ефективно

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат обласної ради Юрій Тараненко провів прес-конференцію з нагоди підбиття підсумків діяльності лісівників області у 2013 році.
Відкриваючи засідання, Юрій Тараненко зазначив, що у звітному році лісова галузь спрацювала ефективно. Так, у 2013 році на Полтавщині висаджено
2018 га лісу, тобто більше, ніж було заплановано. Важливу роботу виконано у рамках акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”, до якої щорічно долучається все більше охочих громадян. Навесні лісогосподарські підприємства озеленили 49 соціальних закладів.
– Підсумки пожежонебезпечного періоду минулого року свідчать про високий рівень організації роботи державної лісової охорони Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо збереження лісових масивів від пожеж. Так, у минулому році на Полтавщині виникло всього три загорання на площі 20 соток, що у вісім разів менше у порівнянні з 2012 роком.
У пожежонебезпечний період лісівники разом із співробітниками Державної служби з надзвичайних ситуацій, міліції, екологічних служб здійснили більше 1100 рейдів, під час яких виявили 31 порушника. Для нагляду за пожежним станом у лісових масивах області діє мережа пожежно-спостережних пунктів та 14 систем відеоспостереження. У минулому році в лісах Полтавщини з’явилося ще три такі системи.
У передноворічний час лісогосподарськими підприємствами області реалізовано майже 90 тисяч ялинок – усі, хто хотів, мали змогу придбати святкове деревце за доволі помірними цінами. Особлива увага лісівників приділяється боротьбі з незаконними рубками, будівництву нових лісових доріг та рекреаційному впорядкуванню лісових масивів. Так, протягом минулого року було прокладено додатково більше 2400 кілометрів мінералізованих смуг, перекрито понад 815 позапланових доріг, встановлено наглядну агітацію тощо.
Відбулося перезакріплення мисливських угідь площею 2 067 684 гектари – тепер за них відповідають 68 користувачів різних форм власності.
Також Юрій Тараненко зазначив, що у минулому році було виконане розпорядження Кабінету Міністрів України “Про передачу цілісних майнових комплексів державних лісогосподарських підприємств до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів”. Згідно з ним до складу Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства передано лісовий фонд ДП “Полтавське державне лісогосподарське підприємство “Полтаваоблагроліс” загальною площею 30527 гектарів, до якого входять вісім лісництв (філій). У нинішньому році на його території здійснюватимуться заходи з лісоохорони, розбудовуватимуться рекреаційні зони, запроваджуватиметься електронний облік деревини.

Лілія ГНАТЕНКО
Прес-секретар обласного управління лісового та мисливського господарства

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.