Коли мрії збуваються

Виставка, що відкрилася в полтавському Художньому салоні, умовно ділить його на дві частини: зліва – роботи Максима Мазура, студента-магістранта столичної Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, справа – його батька, члена НСХУ, педагога Володимира Мазура. Там переважають портрети, тут – пейзажі, але цей жанровий поділ, звісно ж, досить умовний. Головне ж, що обох художників поєднує, – їхній талант, прагнення самовираження, любов до рідного краю. Старші митці добре пам’ятають Максима ще п’ятирічним хлопчиком, і вже тоді його малюнки свідчили про те, що в родині решетилівського художника підростає ще один маляр.
– Я горджуся своїм сином, адже дочекався того, про що мріяв, – він став художником. І – багато працює, знає, до чого прагне. А мої найкращі твори – мої діти, – розповідає мені Володимир Борисович і показує перелік виставок, у яких брав участь Максим, починаючи з п’ятирічного віку (а це – обласні, регіональні всеукраїнські й міжнародні вернісажі й конкурси).
І щодо своїх “найкращих творів” митець не перебільшує, адже так склалося, що його діти рано втратили маму, він сам ростив і виховував їх. Прийшла привітати батька й брата із вернісажем разом зі своїми колегами педагог Наталія Мазур – вона, як і мама, стала вчителькою. А Володимир Борисович того дня ще й зустрічав свій черговий день народження.
Творчу родину щиро вітав голова обласної організації НСХУ, заслужений діяч мистецтв України Юрій Самойленко, зазначивши, що Максим у кількох роботах уже показав свою зрілу майстерність. А об’єднують батька й сина відчуття кольору, пластичність, пастозність їхніх творів. Добрі слова про митців сказали також художник Анатолій Лавренко і директор Полтавської загальноосвітньої школи №10 Алла Ширай, котра разом із донькою художника вручила йому іменинний пиріг.
Полтавці ж мають змогу не лише помилуватися новими полотнами відомого майстра Володимира Мазура, а й відкрити для себе творчість молодого митця Максима Мазура. А представив він переважно роботи, що були створені упродовж минулого року.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.