Є у Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема

Заходи, присвячені 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка у Комсомольській гімназії імені В.О. Нижниченка, розпочалися літературно-музичною композицією “Є у Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема”. Про те, як любив Україну Великий Кобзар, організатори розповіли учням 5–6 класів, зробивши головний акцент на дитинстві Тараса та його поезії про цей період життя, який проходив у селі Моринці на Черкащині.
З особливою увагою школярі слухали й пісні на слова Тараса Шевченка у виконанні знаних у Комсомольську юних співаків – неодноразового переможця міських та всеукраїнських конкурсів дитячої творчості Євгенії Саболдашної, переможниці обласного конкурсу поетичної творчості, присвяченого Т.Г.Шевченку, Іванни Романюк і маленької зірочки Єлизавети Павлюк.
Шевченко, Комс.А ось у загальноосвітній школі № 6, готуючись до світлих роковин Генія та Пророка українського народу було проведено історичні читання для учнів старших класів на тему “Тарас Шевченко. Погляд крізь століття”. Життєві, релігійні погляди поета, правові аспекти соціокультурного життя України у творчості Шевченка – такі питання розглядали учні. Їхні виступи підтверджували думку про те, що поет, незважаючи на плин століть, залишається нашим сучасником, а його творчість своєю тематичною та ідейною розмаїтістю допомагає молодому поколінню зрозуміти необхідність спрямування розуму, сили, життєвої енергії на розвиток щасливої й квітучої незалежної України.
Також до уваги присутніх було представлено дослідницькі розробки “Жіноча тема у творчості Шевченка”, “Життєвий шлях і творча спадщина Тараса Шевченка як стимулюючий чинник виникнення та функціонування “Просвіти”. Особливий інтерес викликав виступ на тему “Тарас Шевченко і Полтавщина”. Виступи доповідачів перемежовувалися піснями на слова Тараса Григоровича, які виконували учасники шкільного вокального ансамблю.
Вочевидь, саме такі заходи сприяють зародженню у підростаючого покоління любові до українського слова, вчать любити Україну так, як любив її Тарас Григорович Шевченко. Як зазначила заступник міського голови Надія Угнічева, таких заходів у Рік Тараса Шевченка в навчальних закладах міста ще буде чимало.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.