Підвищено відповідальність за керування транспортним засобом у нетверезому стані

Як повідомили у прес-службі департаменту ДАІ УМВС України у Полтавській області, з 14 грудня минулого року набув чинності Закон України “Про внесення змін до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння”.
Згідно зі змінами, за керування транспортним засобом у нетверезому стані для водіїв передбачено штраф від 3400 до 5950 гривень, або позбавлення права керування авто на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб. Для інших осіб (громадян у нетверезому стані, яким довірив кермо транспортного засобу його власник) передбачається штраф від 3400 до 5950 гривень або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.
Повторне протягом року вчинення такого порушення тягне за собою для водіїв позбавлення права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років із оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адмінарешт на строк від 10 до 15 діб із оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого. Для інших осіб законом передбачено адмінарешт на строк від 10 до 15 діб із оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.
Вчинення зазначеного правопорушення особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у нетверезому стані або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, тягне за собою: для во- діїв – позбавлення права керування транспортними засобами на строк до десяти років із оплатним вилученням транспортного засобу, для інших осіб – адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб із оплатним вилученням транспортного засобу.
За інформацією прес-служби департаменту ДАІ УМВС України в Полтавській області, протягом 2013 року було притягнуто до відповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані понад 8900 водіїв. Лише за 10 днів цього року, коли вже набув чинності вищезгаданий закон і штрафи значно підвищилися, нетверезих водіїв на дорогах області виявлено 220 чоловік.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.