Знання законів – це їх розуміння

Винесені в заголовок слова – перефразований девіз учасників правознавчого клубу “Феміда”, що понад 10 років діє в обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара. Мета цього об’єднання – допомогти юнакам і дівчатам сформувати морально-правовий світогляд, розвинути активність, ініціативу, популяризувати правові знання. Члени клубу спілкуються з юристами, правоохоронцями, беруть участь у рольових іграх, що дають змогу краще запам’ятати норми законодавства.
Ось і нещодавно у названій книгозбірні пройшов звіт-презентація кращих бібліотек області щодо формування правової культури молоді. З активістами клубу, бібліотекарями, читачами, юристами поспілкувалися заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко, начальник управління культури ОДА Геннадій Фасій.
У конвенції ООН про права дитини чітко передбачені права дітей. Вони мають їх знати, а заняття у таких клубах, як “Феміда”, дає можливість вивчити ці права і добре орієнтуватися у житті, відзначали учасники зустрічі.
Під час звіту-презентації підбили підсумки обласного конкурсу на кращий сценарій масового заходу з правового виховання юнацтва та молоді серед центральних районних і міських бібліотек. Їхні представники презентували роботи своїх колективів. Переможцями стали Семенівська, Гадяцька, Зіньківська, Лохвицька та Хорольська центральні районні бібліотеки. Конкурсні роботи відзначили подяками та подарунками, повідомили організатори. Бібліотека імені Олеся Гончара є провідним осередком формування правової культури населення, а також методичним центром для бібліотек області, відзначалося на заході.

Валерія МОСТОВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.