З роси й води – славному землякові!

На порозі свого 75-річного ювілею зустрів Новий рік і Різдво Христове Микола Онуфрійович Солодовник, людина знана й глибоко шанована не тільки в рідному Хорольському районі, а й на теренах області. Колискою його дитинства було село Райківка Покровськобагачанської сільської ради.
Після закінчення з відзнакою Березоворудського сільськогосподарського технікуму Микола Солодовник продовжив навчання у Полтавському сільськогосподарському інституті. На роботу молодий зоотехнік був направлений у колгосп імені Ілліча Хорольського району, яким керував майбутній Герой Соціалістичної Праці Іван Григорович Козлов. Із його легкої руки, але, передусім, завдяки високій фаховій підготовці, природному розуму й успадкованій від батьків працелюбності Микола Солодовник стрімко здобував авторитет, а також довіру та повагу колег. Кожен період його трудової біографії позначений відданою працею. Із зоотехніка-новачка швидко виріс до головного зоотехніка, а згодом – і до заступника голови колгоспу імені Ілліча. Чесно й наполегливо відстоював інтереси громади, ставши головою Андріївської сільської ради. Потім очолив колгосп “Україна”, а затим обійняв посаду голови виконавчого комітету Хорольської районної ради.
Талановитого управлінця й організатора швидко помітили, на застосування його здібностей покладали надії, в ньому заслужено бачили перспективного керівника. Отож почалася кременчуцька сторінка життя й діяльності Миколи Солодовника, насичена й плідна, позначена великою кількістю успіхів і досягнень.
Утім земляки-хорольці ніколи не припиняли називати його по-родинному – “нашим”. Глибоко шанують Миколу Онуфрійовича краяни, зокрема за те, що саме завдяки його зусиллям збудовані Андріївська середня школа й дитсадок, житлові будинки, магазини, прокладено асфальтові дороги не лише на виробничих об`єктах, а й у селах Штомпелівської та інших сільських рад району.
Із вдячністю згадують спілкування з Миколою Солодовником багато людей різних професій, їх об’єднують спогади про те, як він умів підтримати, допомогти словом і ділом. З нагоди славного ювілею хорольці шлють Миколі Онуфрійовичу Солодовнику сердечні, щирі вітання і бажають міцного здоров`я, сімейного благополуччя, довгих, щасливих років життя.

Голова Хорольської райдержадміністрації Сергій ПОЛУПАН, голова районної ради Олександр ХРИПКО, заслужені працівники сільського господарства Іван ПОЛТАВЕЦЬ, Іван БОНДАРЕНКО, Іван ГОЛОВКО, директор ТОВ “Оріон молоко” Людмила ЯРОШЕНКО.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.