“Пролісок”, що цвіте цілий рік

Туристи в невеличких середземноморських містечках часто дивуються, що там усі заклади харчування називаються ресторанами – навіть невеличкі й досить скромні у своїх пропозиціях. А ось сільське кафе “Пролісок” у Яреськах Шишацького району, навпаки, сприймається відвідувачами як затишний, цілком сучасний ресторан, де можна смачно поїсти й відпочити.
– Але у нас на часі ремонт – уже пора тут все обновити, бо ж працюємо чотирнадцять років, це одне з найперших приватних кафе, які з’явилися у нашому районі, – розповідає приватний підприємець Раїса Онищенко.
Першим завжди нелегко, але “Пролісок” і був, і нині залишається тут чи не найпопулярнішим закладом харчування. Інакше й бути не може – сама назва кафе і славна історія Яресьок до того спонукають. Місцеві жителі зізнаються, що найзатишніше їм – у “Проліску”, то й усім гостям підказують, де пообідати чи повечеряти. Тож і побувало тут чимало відомих особистостей, серед яких – народна артистка України Раїса Недашківська, відомий російський телеведучий і вчений-біолог Микола Дроздов, художник Нікас Сафронов. Усім до смаку страви української кухні, приготовлені з екологічно чистих продуктів, що вирощені на місцевих городах, зокрема й самою Раїсою Онищенко. Але в меню є й сучасні екзотичні смаколики – працівники кафе, а їх тут восьмеро, запозичують рецептурні новинки в Інтернеті, у кулінарних виданнях, вивчають досвід колег, буваючи в різних містах України й Росії.
Усі працівниці кафе, наголошує Раїса Онищенко, старанні, відповідальні, акуратні, ввічливі. Це відчувають гості “Проліска”, яких у ці святкові дні тут, як і зазвичай, багато.
Працівниці “Проліска” Тетяна Демчик і Віта Бибик.
Кухар Світлана Чернецька.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.