Об’єднання зусиль та ресурсів

Найкращим засобом підвищення активності громад у розв’язанні проблем є співпраця й об’єднання зусиль та ресурсів, переконаний міський голова Комсомольська Сергій Супрун. Прикладом цього він називає успішну реалізацію у місті соціального проекту щодо реабілітації дітей-інвалідів. Днями про це заявили й у столиці під час проведення підсумкової конференції Всеукраїнського конкурсу “Кращі практики місцевого самоврядування-2013”. Цей захід відбувся в рамках програми Ради Європи “Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні”.
Як розповів Сергій Супрун, метою програми обміну кращими практиками є виявлення, відзначення та поширення корисних ініціатив органів місцевого самоврядування в Україні. 2013 року конкурс проводили за трьома категоріями: “Співробітництво громад: об’єднання зусиль та ресурсів”, “Місцеві ресурси: пошук та мобілізація на користь громади”, “Демократія участі: залучення громадян до справ громади”. Загалом на конкурс надійшло близько трьохсот заявок.
Оцінювання відбувалось за наступними критеріями – ініціатива, інноваційність, ефективність, результативність та впливовість, сталість результатів. Серед особливостей конкурсу було й те, що його переможці (за кожною з трьох тематик) визначалися окремо у чотирьох номінаціях: районні ради, міські ради великих та середніх міст, міські ради малих міст, селищні та сільські ради.
Презентували практику Комсомольська на підсумковій конференції директор департаменту економічного розвитку та ресурсів міськвиконкому Ольга Овчиннікова та виконавчий директор громадської організації “Центр муніципального розвитку” Любов Хиль. Доробок комсомольчан визнано одним із найкращих серед 29 представлених в категорії “Співробітництво громад: об’єднання зусиль та ресурсів” і заслужено посів перше місце у відповідній номінації.

Олена КАРПЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.