Родина починається з любові

У  Котелевському районі створено перший дитячий будинок сімейного типу. Родина Рибакових із села Більськ, крім своїх двох доньок, виховує ще п’ятьох прийомних діток. На урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу до сільської родини завітали не лише сусіди, друзі, знайомі, сільські голови з усього району, а й голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко та Герой України, голова Котелевської райдержадміністрації Тетяна Корост.
Урочиста подія лише офіційно називалась відкриттям дитячого будинку сімейного типу, насправді ж для всіх присутніх, і особливо для самих героїв свята, вона стала днем народження великої та дружної родини Рибакових. І як добру, щемну, дивовижну казку всі гості слухали реальну історію її створення.
У настоятеля місцевої Свято-Кирило-Мефодіївської церкви, отця Бориса, та матушки Мар’яни є дві доньки – Наталочка й Катруся. Проте батьки свого часу зростали у багатодітних сім’ях, тож відчували, що теплом родинного затишку можуть поділитися ще з багатьма дітками.
Так, у родині Рибакових у 2011 році з’явилося двійко прийомних синочків – Сергійко й Віталик. Спочатку було незвично, зізналася матушка Мар’яна, але невдовзі іншого життя, як розділеного на клопоти про всіх дітей порівну, вже й не уявляла. Коли новоспечені багатодітні батьки побачили, що діти зріднилися, добре навчаються, зважилися на більше. Й у вересні 2013 року родина поповнилася ще двома дівчатками – Лізою та Анею. А 5 грудня у дітей “знайшовся” братик – Гена.
DSC_0163На урочистому зібранні з нагоди відкриття дитячого будинку сімейного типу голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко відзначив, що, виконуючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича в частині захисту дітей, суспільство передусім має подбати про влаштування сиріт у прийомні родини та інші форми сімейного виховання. Герой України, голова Котелевської райдержадміністрації Тетяна Корост побажала дітям рости слухняними та старанними й подякувала родині священика за надзвичайний приклад доброти й чуйності.

Гості на свято до Рибакових завітали, звісно ж, із подарунками. І було їх чимало – набір меблів від Олександра Удовіченка, кухонний набір від Тетяни Корост, річний сертифікат на молоко від місцевого товаровиробника, який, до речі, надає допомогу родині щодня, і ще багато різних приємних сюрпризів для дітей, які головний подарунок у житті вже отримали.

Журналіст
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.