Передноворічні обнови гетьманської столиці

У Гадяцькій спеціалізованій школі-інтернаті імені Єгора Кочергіна Полтавської обласної ради урочисто відкрили великий сучасний спорткомплекс із плавальним басейном. Ввести в дію такий дорогий об’єкт вдалося завдяки спільним зусиллям обласної та районної влади, а також завдяки фінансовій підтримці небайдужих місцевих сільгосптоваровиробників і підприємців. Обійшлося спорудження спорткомплексу в 6 мільйонів гривень.

До цієї події у згаданому освітньому закладі йшли наполегливо й цілеспрямовано. І тепер це стало справжнім новорічним подарунком, говорить директор навчального закладу Ольга Беседа:
– Плануємо у спорткомплексі проводити навчальні заняття, а також створити спортивні групи. Й не лише для вихованців інтернату, а й для діток міста, району.
Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Мирошниченко зазначив:
– Якщо взяти до уваги загальноосвітні установи, то маємо басейни у Полтаві, Комсомольську. Нещодавно відкрили у Котельві. А от саме серед інтернатних закладів – це перший басейн.
Із часом, коли басейн працюватиме у штатному режимі, тут можна буде проводити змагання із плавання обласного рівня. Параметри спортивного об’єкта це дозволяють – 25 на 8,5 метра.
– Цей спортивний комплекс, відкритий у ході реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, створює нові можливості для дітей, жителів міста й району. Гадяцький басейн – чергове підтвердження того, що, об’єднуючи зусилля, можна реалізувати вагомі проекти. Однак ще є багато питань, які владі треба розв’язати. Я думаю, що після новорічних свят ми їх будемо вирішувати – для того, щоб налагодити повноцінну роботу тренажерних залів і профінансувати відповідні роботи щодо розвитку спорту, освіти, культури, – наголосив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.
Традиційно будівельникам, підприємцям міста й району, які долучилися до спорудження спортивного комплексу, директору та педагогам інтернату вручили на урочистостях почесні відзнаки. Вихованці закладу підготували для гостей спортивно-концертну програму.

Олена КАЛЮЖНА
Журналіст
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.