Об’єднання податкової і митної служб завершилося успішно

Про це заявив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко під час прес-конференції, що проходила в режимі відеотрансляції за участю начальників головних управлінь міністерства всіх областей та АР Крим, а також керівників регіональних митниць. Було підбито підсумки роботи відомства за рік, що минає, та окреслено головні напрямки діяльності у найближчій перспективі.
– Рівно рік тому Указом Президента України Віктора Януковича було створено Міністерство доходів і зборів шляхом об’єднання податкової й митної служб. За цей період нам вдалося повністю інтегрувати обидві служби в єдине відомство, вибудувати його роботу в інтересах громадян і бізнесу. Одним із показників результативності нашої спільної роботи стало спрощення податкової звітності, запровадження електронного обслуговування платників податків й автоматизації процедур, завдяки чому вдалося скоротити час, необхідний на виконання представниками бізнесу податкових зобов’язань та митних процедур, – наголосив Олександр Клименко.
За його словами, процедура електронного подання звітності здобула позитивну оцінку в платників єдиного внеску, яких в Україні майже 1,5 мільйона. Окрім цього, для представників великого бізнесу було запроваджено більш зручні умови надання податкових і митних послуг. На наступний рік заплановано відкриття сервісного центру, орієнтованого на потреби інвесторів.
Під час спілкування з журналістами Олександр Клименко відповів на низку запитань, які, зокрема, стосувалися поліпшення податкового клімату в Україні, запровадження євростандартів у вітчизняній системі оподаткування та митного контролю.
Начальник головного управління Міндоходів у Полтавській області Володимир Задорожний, розповідаючи про роботу очолюваного ним відомства, наголосив на тому, що у 2013-му на Полтавщині вдалося зібрати до державної скарбниці більше податків, ніж у попередньому році, – понад 13 мільярдів гривень.
Аналізуючи результати реформи податкової міліції, Володимир Задорожний наголосив, що це дозволило значно підвищити ефективність розслідування податкових і митних правопорушень. Так, з початку року слідчими фінансових розслідувань головного управління Міндоходів у Полтавській області забезпечено відшкодування збитків на загальну суму 12 мільйонів 101 тисяча гривень. Цей показник у 2,7 разу більший, ніж за аналогічний період 2012 року.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.