Програми економічного і соціального розвитку

Постійна комісія з питань екології та раціонального природокористування розглянула профільні питання, внесені до проекту порядку денного двадцятої сесії обласної ради. У засіданні, яке вела голова комісії Тетяна Корост, взяли участь голова обласної ради Іван Момот, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, обласної ради, обласного управління лісового та мисливського господарства.
Депутати проаналізували та погодили проекти ряду сесійних рішень.
У контексті питання про санітарний стан лісів та проведення відповідних заходів у осередках шкідників масового розмноження у підвідомчих підприємствах обласного управління лісового та мисливського господарства комісія рекомендувала департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів ОДА забезпечити порядок встановлення лімітів та видачу дозволів на проведення санітарно-оздоровчих заходів у лісонасадженнях природно-заповідного фонду.
Про виконання у 2013 році робіт, передбачених регіональною цільовою Програмою поводження з непридатними хімічними засобами захисту рослин на 2011–2013 роки, доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Андрусенко. За його словами, проведено роботи з вивезення непридатних залишків пестицидів із Хорольського, Великобагачанського, Карлівського, Машівського, Миргородського районів. Частково вивезені пестициди з Оржицького та Лубенського районів. Всього для знешкодження за межі області вивезено 379,9 тонни отрутохімікатів. На проведення цих заходів із обласного бюджету спрямовано 9,5 мільйона гривень. Загалом з початку дії Програми за кошти державного та обласного бюджетів із області вивезено 1509,6 тонни непридатних та невизначених пестицидів. За підрахунками фахівців, підлягає вивезенню ще 150 тонн небезпечних для людей та довкілля отрутохімікатів. Цю інформацію комісія взяла до відома.
***
Під головуванням депутата обласної ради Віктора Шадчнєва та за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка відбулося засідання постійної комісії з питань будівництва, транспорту та зв’язку.
У ході засідання депутати погодили та рекомендували сесії обласної ради підтримати проекти рішень: “Про Програму підтримки обласного комунального підприємства “Аеропорт-Полтава” на 2014 рік та заходи щодо сплати заробітної плати”, “Про план роботи постійної комісії на 2014 рік”, “Про внесення змін до Переліку об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах Полтавської області на 2013 рік”.
У порядку контролю було розглянуто та взято до відома інформацію начальника управління архітектури та містобудування облдержадміністрації Юрія Петрука про виконання Програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури Полтавської області до 2015 року.
***
Засідання постійної комісії з питань промислової політики, підприємництва та інвестицій відбулося під головуванням керівника комісії Миколи Даниленка. У зібранні взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. На засіданні розглянуто профільні питання, внесені до проекту порядку денного двадцятої сесії обласної ради. Депутати опрацювали проект програми захисту прав споживачів у Полтавській області на 2014–2015 роки. Як доповіла директор департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олена Адамович, програма спрямована на досягнення максимально ефективного захисту прав споживачів на основі комплексного підходу до питань удосконалення законодавства, механізмів захисту прав споживачів, підвищення їх правової грамотності та подальшого розвитку споживчої освіти.
Депутати підтримали внесення змін і доповнень до Комплексної програми розвитку малого підприємництва у Полтавській області на 2013–2014 роки, метою яких є забезпечення діяльності Полтавського регіонального фонду підтримки підприємництва щодо створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу в області.
Із врахуванням доповнень депутатів комісія також погодила Програму економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2014 рік, Програму підтримки інвестиційної діяльності, зміцнення міжнародного співробітництва Полтавської області на 2014–2016 роки, Програму підтримки обласного комунального підприємства “Аеропорт-Полтава” на 2014 рік та затвердила план роботи комісії на 2014 рік. Дані проекти рішень комісія рекомендувала внести на розгляд сесії обласної ради.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.