Дієвість, адресність, ініціатива

Відкриваючи засідання Ради гуманітарного розвитку, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив на винятковій актуальності питань, винесених на обговорення, адже за ними – доля соціально незахищених людей, в першу чергу інвалідів, у тому числі й дітей.
– Ці люди потребують дієвої допомоги влади у вирішенні нагальних проблем, і ми повинні докласти максимум зусиль, щоб виправдати їхні сподівання, – підкреслив Олександр Удовіченко.
На зібранні було обговорено низку проблем, пов’язаних із соціалізацією осіб із обмеженими фізичними можливостями, реалізацією в області державної політики у сфері соціального захисту дітей, підтримкою інституту сім’ї та забезпеченням гендерної рівності.
Директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко поінформувала, що нині на обліку в органах соціального захисту перебуває майже 88 тисяч осіб із обмеженими фізичними можливостями, у тому числі 4,4 тисячі дітей-інвалідів. Матеріальна підтримка цієї соціально вразливої категорії населення надається в рамках кількох державних соціальних програм. Серед найбільш позитивних зрушень у цьому напрямку Людмила Корнієнко відзначила десятиразове підвищення розміру допомоги по догляду за інвалідами І–ІІ груп внаслідок психічних розладів, а також поліпшення забезпечення людей із обмеженими фізичними можливостями засобами реабілітації, зокрема інвалідними візками.
Констатувалося, що відбулися вагомі позитивні зрушення й у соціальній реабілітації інвалідів. Так, протягом останнього часу було відкрито чотири регіональних центри реабілітації для дітей-інвалідів, ефективно працює полтавський міський центр реабілітації. Як результат – кількість дітей-інвалідів, охоплених реабілітацією, та членів їхніх сімей збільшилася у дев’ять разів.
Серед проблем, які, на жаль, не вдалося поки що вирішити, – порівняно високий рівень безробіття серед працездатних інвалідів, нестача соціальних таксі для підвезення їх до територіальних центрів соціального обслуговування.
На засіданні Ради гуманітарного розвитку була обговорена низка інших актуальних питань, дано відповідні доручення щодо поліпшення роботи у розв’язанні окреслених проблем.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.