Новий рік – казкове свято

Найбільше його чекають діти, і свято обов’язково порадує їх. А розпочнуться казкові урочистості церемонією відкриття Головної ялинки в Полтавському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя 25–26 грудня, в якій візьмуть участь керівники області. Вони привітають 900 запрошених на свято учнів-сиріт та учнів, які позбавлені батьківського піклування, із загальноосвітніх навчальних закладів області, вручать їм новорічні подарунки. Одержать їх усі діти цієї категорії і на святах за місцем проживання.
Для вихованців дитсадків і молодших школярів пройдуть новорічні ранки, будуть організовані відвідування вистав обласного академічного театру ляльок, масових районних та міських свят.
Для учнів середнього шкільного віку пройдуть новорічні ранки, концертно-розважальні програми, карнавали, тематичні дискотеки з урахуванням вікових особливостей дітей.
Усі навчальні та дошкільні заклади безкоштовно отримають ялинки.
У рамках проекту “З відкритим серцем до кожної дитини”, запровадженого Президентом України, на Полтавщині новорічні подарунки отримають більше 5 тисяч дітей із багатодітних родин. Близько 400 дітей отримають подарунки через відділ сім’ї та молоді ОДА, а 60 сім’ям подарують побутову техніку.
Основні адреси свята залишаються незмінними. 19–31 грудня проводитимуться новорічний ранок “Казковий єралаш-2014” та вистава “Новорічна історія, якої ще ніколи не було” у Полтавському обласному театрі ляльок. 24–31 грудня “Новорічну казку” показуватимуть у Полтавському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя.
А в Обласному центрі естетичного виховання уже 13 грудня розпочалися і триватимуть до 13 січня концертно-розважальні новорічні та різдвяні програми, ранки, дискотеки для різних вікових категорій дітей області. Заплановані виїзди колективу Центру з привітаннями до вихованців інтернатних та лікувальних закладів. Всього планується охопити святковими заходами на базі Центру близько 5 тисяч дітей.
Для старшокласників, учнів ПТНЗ, студентів відбудуться дискотеки, розважальні програми, новорічні вечори, маскаради. Учнівська та студентська молодь візьме активну участь у проведенні свят відкриття районних (міських) ялинок, розважальних програм у міських та районних закладах культури, біля ялинок у населених пунктах області.
Студентські творчі колективи підготували розважальні програми для інтернатів, лікувальних установ. У навчальних закладах області заплановані проведення різдвяних ранків, концертно-розважальних та ігрових програм, підготовка та спорядження різдвяних і колядних гуртів.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.