Мітинг на заводі “Лтава”

На ПАТ “Завод “Лтава”, що в Полтаві, відбувся мітинг, на якому працівники підприємства висловили свою думку щодо поглиблення партнерських зв’язків між Україною та Росією після міждержавних переговорів Президентів двох країн. Констатувалося, що 70 відсотків продукції цього підприємства йде саме на експорт у Росію. Учасники зібрання наголошували, що розуміють складність зовнішньоекономічної ситуації в нашій державі й вважають політику Президента України Віктора Януковича зваженою.
Світлана Кулібаба, токар:

– Найголовніше, що людям виплачують зарплату вчасно, у кожного сім’я, діти, і це для нас дуже важливо. Хотілося б побажати людям, які зараз на Майдані, виваженості, витримки, здоров’я і хороших новорічних свят вдома.

Іван Гарець, фрезерувальник:
– Європу потрібно будувати в Україні, тоді нас і приймуть у всьому світі. Необхідно також не втрачати налагоджені зв’язки.
Ще за радянських часів завод “Лтава” чи не єдиний у Союзі виробляв з’єднувальні розетки та контактні пристрої, які й досі використовуються в авіабудівництві. Погіршення торговельних стосунків із традиційними партнерами могло призвести до краху підприємства. Поглиблення економічних стосунків із Росією вкрай необхідне для заводу “Лтава”, стверджують керівники підприємства.
Едуард Хохлов, голова правління ПАТ “Завод “Лтава”:
– Зменшення ціни газу на третину дозволить нашому підприємству почуватися економічно впевненіше уже в нинішньому й у наступному роках. Те, що Президентом укладено угоду про поглиблення співробітництва із Російською Федерацією у сфері літакобудування, машинобудування, дозволить нам зберегти робочі місця, збільшити товарообіг, відповідно – підвищити економічні показники.

Олег РОМАНЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.