Свято міської околиці

Прикладом дієвої співпраці влади та громади можна назвати створення дитячого садка на базі школи № 7 Кременчука. Цей дошкільний заклад знаходиться у найвіддаленішому куточку Крюківського району міста. Ще років 15 тому там функціонував затишний і комфортний дитсадок Крюківського вагонобудівного заводу, але після передачі його у комунальну власність міста заклад не вдалося зберегти. Втім, усупереч негативним прогнозам і на цю околицю міста прийшло довгоочікуване свято. Завдяки сприянню голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка було прийняте рішення щодо відкриття дитячого садка на базі загальноосвітньої школи № 7. Саме з такою громадською ініціативою на початку літа нинішнього року до керівника області звернулися представники громади села Чечелевого, яке межує з Кременчуком. Майже усі його мешканці працюють на міських підприємствах і в установах, сплачуючи податки до міського бюджету, а переважна частина школярів навчається у ЗОШ № 7. Обласна і місцева влада підтримала ініціативу громади. І ось уже другий місяць успішно працює філія дитячого садка № 4. Шістнадцять малюків щоранку поспішають до садочка. У їхньому розпорядженні чудова ігрова кімната та спальня, великий хол, ігровий майданчик на подвір’ї. Варто зауважити, що усе це далося непросто. Завдяки наполегливості, ентузіазму завідувача дитячого садка № 4 Світлани Бороденко та небайдужості батьків дітей у короткий термін вдалося виконати великий обсяг роботи, щоб новостворений заклад почав функціонувати. Фахівець своєї справи й умілий організатор Світлана Бороденко не стала чекати, допоки міське управління освіти забезпечить філію усім необхідним. Знаючи, з яким нетерпінням відкриття садочка чекають батьки й діти, вона доклала максимум зусиль, щоб значно прискорити цей процес. Долучилися й місцеві депутати та спонсори.
За словами Світлани Бороденко, приймальна комісія була приємно вражена усім побаченим, адже за досить короткий термін було створено необхідні умови для всебічного розвитку дітей та повноцінної педагогічної роботи.
– А вже наступного року плануємо відкрити другу групу, – наголошує Світлана Бороденко. – Потреба у цьому є велика. Дізнавшись про відкриття дитсадка, батьки стали активно подавати заяви про прийом їхніх діток в ДНЗ.
Незабаром новорічне свято. Малята вже вчать віршики для святкового ранку й готують яскраві костюми. А ще чекають на гостини не тільки Діда Мороза зі Снігуронькою, а й поважних гостей, щоб подякувати за створення дитсадка.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.