Відкриття юних краєзнавців

В  обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді свої дослідницькі роботи представляли юні краєзнавці – вихованці туристично-краєзнавчих гуртків, члени пошукових загонів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Це вже четверта обласна науково-практична краєзнавча конференція учнівської молоді “Полтавщина – земля моя свята”. Її організатором є департамент освіти і науки облдержадміністрації та обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді. У роботі конференції взяв участь заступник голови ОДА Олександр Коваль.
– Конференція “Полтавщина – земля моя свята” проводиться в особливий час. Завершується 2013 рік, який Указом Президента України Віктора Януковича оголошено Роком дитячої творчості. Також ми відзначаємо ще одну славну дату – 70-річчя визволення Полтавщини від фашистських загарбників. Інша важлива дата для наших краєзнавців – це 60-річчя туристично-краєзнавчого руху в нашій області, – зазначив директор обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіслав Комісар.
Він поінформував про успіхи туристично-краєзнавчих експедицій області. Констатувалося, що юні полтавські краєзнавці цього року здобули 19 відзнак на всеукраїнському рівні. Прикметно, що серед переможців – учні міських і сільських шкіл.
У ході конференції відбулися засідання секцій історичного краєзнавства, фольклору та етнографії, географічного та екологічного краєзнавства.
– Тематика, яка запропонована на конференції, свідчить про надзвичайно серйозний підхід і про те, що ми упевнено рухаємося вперед у вивченні рідного краю, – наголосив Олександр Коваль.
За підсумками роботи форуму кращих юних краєзнавців нагороджено почесними відзнаками, учасники конференції отримали збірники наукових статей та краєзнавчу літературу.

Євгенія ДАВИДЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.