Шкільна родина, об’єднана любов’ю до мистецтва

У  приміщенні літературно-меморіального музею В.Г. Короленка відкрито персональну виставку Юлії Багацької “Квіткові мотиви” та дитячу художню виставку її вихованців, учнів Державної спеціалізованої школи-інтернату І–ІІІ ступенів “Колегіум мистецтв у Опішні” “Світ очима дітей”. На вернісажі представлено малюнки, живопис, композиції юних аматорів віком 7–10 років, а також керамічні твори Юлії Багацької. В основу її робіт покладені елементи старовинної української народної вишивки, які подані в сучасній інтерпретації.
На мистецький захід завітав колишній педагог і наставник майстрині, член НСХУ, доцент кафедри образотворчого мистецтва ПНТУ імені Ю. Кондратюка Микола Грибан.
– Більшість сучасних навчальних закладів навантажують дітей академізмом, а в даному випадку іде самовираження через колір, свободу творчості. Одразу видно: кожна особистість працює, – поділився враженнями Микола Грибан.
Викладачі “Колегіуму мистецтв у Опішні” розповідали про педагогічні та професійні здобутки майстрині.
– Юлія Миколаївна починає працювати з найменшими учнями. Їй вдається розкрити кожну особистість, за що діти її неймовірно люблять. Вона – самовідданий і талановитий педагог. Виставки її вихованців презентують далеко за межами нашої області. Я, як керівник освітньої установи, дуже щаслива, що у нас працює настільки талановитий майстер, – розповіла директор “Колегіуму мистецтв у Опішні” Людмила Овчаренко.
Юлія Багацька з особливим піднесенням розповіла про своїх вихованців.
– Головною прикрасою нинішньої виставки є роботи моїх вихованців. Прилучаючись до образотворчого мистецтва, діти розвивають дрібну моторику, увагу, образне мислення, фантазію, художній смак. Наші учні не тільки займаються улюбленою справою, а й беруть участь у багатьох виставках та конкурсах. Але найголовніше, що всі ми живемо однією великою сім’єю, яку об’єднує любов до образотворчого мистецтва, – наголосила Юлія Багацька.

Надія МОРГУН
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.