Ветерани – за порядок і закон

Цілеспрямована, активна робота з реалізації комплексу заходів щодо підготовки і відзначення 70-річчя визволення України від фашистських загарбників та Великої Перемоги ведеться Кобеляцькою районною ветеранською організацією. Про це на розширеному пленумі ради обласної організації ветеранів поінформував голова ради Григорій Кіян. Зокрема значно активізовано пошукову діяльність з увічнення пам’яті співвітчизників, патріотичне виховання молоді, роботу  з  відновлення і реставрації пам’ятників та братських могил. Нагромаджено позитивний досвід соціального захисту людей поважного віку. Однак ще не всюди вистачає наполегливості й конкретності у розв’язанні найбільш гострих проблем соціально-економічної сфери, життєзабезпечення пенсіонерів.
На жаль, як зазначив перший заступник голови ради обласної організації ветеранів Віктор Тесля, не в повному обсязі виконуються законодавчі акти щодо захисту ветеранів і дітей війни, ветеранів праці, військової служби, органів внутрішніх справ. Уваги й особливої підтримки потребують самі ветеранські організації. Зокрема порушувалося питання про їхнє фінансування.
На пленумі виступив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко. За активну участь у ветеранському русі першому заступнику голови ради обласної організації ветеранів Віктору Теслі та голові Червонозаводської міської первинної адміністрації Лохвицького району Раїсі Гайне вручено відзнаки “Почесний ветеран України”. Такої ж відзнаки удостоєні голова ради обласної організації ветеранів Олексій Мельник та голова Лубенської районної організації ветеранів Василь Силка.
Учасники пленуму прийняли звернення до Президента і Верховної Ради України з приводу суспільно-політичної ситуації в країні, в якому засудили громадське протистояння та закликали забезпечити належний правопорядок і стабільність.
***
З нагоди Міжнародного дня волонтера відбулися обласні збори переможців-добротворців. Про підсумки їхньої роботи за 2013-й та основні напрями діяльності на наступний рік в зв’язку з підготовкою до ювілейних дат визволення України і Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війні доповіла керівник обласного волонтерського центру “Пенсіонер” Віра Чазова. Вона наголосила на здобутках більш ніж 12-тисячного загону волонтерів, які обслуговують понад 36 тисяч тих, хто опинився в складних життєвих обставинах і потребує допомоги. Констатувалося, що особливо активізувалась волонтерська діяльність в Зіньківському, Миргородському, Диканському, Лубенському, Кобеляцькому районах. Кращі волонтери нагороджені пам’ятними подарунками та грамотами і подяками.

Раїса САМОЙЛЕНКО
Керівник прес-центру ради Полтавської
обласної організації ветеранів

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.