Свято у віддаленому селі

До хліборобів і тваринників у Мусіївку Хорольського району, щоб привітати з успішним завершенням сільськогосподарського року, прибули голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Удовіченко, інші високоповажні гості та легендарні білоруські “Пісняри”.
Директор СТОВ “Мусіївське”, заслужений працівник сільського господарства України, депутат обласної ради Михайло Стеценко доповів про звершення трудівників очолюваного ним господарства. Зокрема зазначалося, що у 2013 році з  площі 4364 гектари зібрали  28,7 тисячі тонн зернових, урожайність яких загалом становить 65 центнерів з гектара, отримано по 5205 кілограмів молока на фуражну корову.
Господарство постійно дбає про розвиток соціальної сфери. Укладено договори про соціальне партнерство з сільськими радами. Сільгосптовариство, згідно з цими договорами, платить у сільські бюджети по 50 гривень за кожен оброблюваний гектар землі. Загальна сума за рік становить 504 тисячі гривень. Надається допомога всім закладам соціальної сфери.
Вітаючи аграріїв СТОВ “Мусіївське”, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив:
– Сьогодні, маючи результати роботи в аграрній сфері області, я можу сказати, що ви – серед тих, хто йде в авангарді сільськогосподарського виробництва Полтавщини. Агропромхолдинг “Астарта-Київ”, з яким співпрацює СТОВ “Мусіївське”, належить до тих інвесторів, які господарюють на теренах нашої області, дбаючи про завтрашній день. Мабуть, це – від того, що засновники холдингу є вихідцями з села, з нашого, Полтавського, краю. Інвестиційна складова АПХ “Астарта-Київ” – найвагоміша серед усіх, хто працює на Полтавщині. На цю компанію в області припадає вирощування 90 відсотків цукрових буряків. Їх зібрано холдингом по 484 центнери з гектара. Є й інші вагомі здобутки господарювання. Все це – результат чіткого дотримання технологічного процесу у виробництві.
Голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Сергій Полупан подякував колективу господарства, особисто директорові Михайлу Стеценку за вагомий вклад у розвиток соціальної інфра-         структури.
З теплими словами привітань до присутніх звернувся заступник генерального директора агро-             промхолдингу “Астарта-Київ” Петро Рибін. Він вручив Подяку за стабільно високі показники в сільськогосподарському виробництві директорові господарства Михайлові Стеценку. Це – нагорода всьому трудовому колективу СТОВ “Мусіївське”.
До привітань, які прозвучали на святі, додали свої найщиріші побажання керівник агрофірми “Хорольська” агропромхолдингу “Астарта-Київ” Павло Кандиба та Мусіївський сільський голова Григорій Решта. Великій групі трударів СТОВ “Мусіївське” було вручено почесні відзнаки. Легендарна група “Пісняри”, аматори сцени району подарували учасникам урочистостей незабутній святковий концерт.

В’ячеслав ТЕРЕНЬКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.