Багатство і щедрість Лохвицького краю

Голова обласної ради Іван Момот здійснив робочу поїздку в Лохвицький район. Він узяв участь в урочистостях, при- свячених 90-річчю утворення району та Дню місцевого самоврядування.
У районному Будинку культури Іван Момот оглянув експозицію виставки “Багатство і щедрість землі Лохвицької”, поспілкувався з керівниками району, очільниками підприємств, лохвичанами. Затим відбулося районне свято “Моя глибинко – ти тримаєш Україну”.
Про трудові здобутки району, плани на майбутнє учасникам зібрання розповіли голова райдержадміністрації Анатолій Заславець та голова районної ради Любов Кірієвська. Зокрема було зазначено, що місцеві бюджети виконуються в середньому на 140 відсотків, за підсумками цьогорічного врожаю зернових культур хлібороби району займають в області лідируючі позиції. Багато зроблено в районі для розвитку соціальної інфраструктури сільських населених пунктів: відремонтовано приміщення медичних, дошкільних навчальних закладів, будинків культури, шкіл, реконструйовано системи освітлення вулиць, водогони. Як наголосив Анатолій Заславець, це стало можливим завдяки тісній співпраці виконавчої і представницької влади, підтримці громадськості, звитяжній праці жителів району.
– Мені приємно цього дня бути разом із своїми земляками, – зазначив Іван Момот. – Я народився і виріс на цій землі, вболіваю за неї, радію трудовим перемогам лохвичан.
Голова обласної ради відзначив зростання ініціативи та активності органів місцевого самоврядування, громад району в розв’язанні актуальних проблем розвитку територій. Так, у нинішньому році органи місцевого самоврядування Лохвицького району представили на обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад області найбільшу кількість проектів – 13, які визнані переможцями. Майже 375 тисяч гривень буде спрямовано району з обласного бюджету для вирішення питань реконструкції вуличного освітлення, систем водопостачання, ремонту будинків культури, впровадження енергозберігаючих технологій. Іван Момот висловив вдячність жителям району за наполегливу працю, активну громадянську позицію та вручив групі лохвичан почесні відзнаки обласної ради. Почесні відзнаки райдержадміністрації, районної ради були вручені працівникам органів місцевого самоврядування з нагоди професійного свята. Завершилися урочистості святковим концертом.
***
Того ж дня голова обласної ради Іван Момот зустрівся із представниками громадської організації “Лохвицьке земляцтво”. У ході зустрічі обговорено питання консолідації зусиль членів організації для забезпечення соціально-економічного і культурного процвітання Лохвицької землі, збереження та примноження традицій рідного краю.

Володимир ЛУГОВИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.